На 20 юли 1969 г. светът стана свидетел на огромния скок за човечеството на Нийл Армстронг, но зад тези емблематични кадри се крие невидима история.

Сега, 50 години по-късно, Discovery и Science Channel ще отбележат кацането на Луната на Аполо 11 с двучасово телевизионно предаване,

‘

„Аполо: Изгубените записи“, което ще разкаже цялата история на тази мисия, с кадри, които не са виждани никъде другаде. Архивите разкриват невероятния път на армия от инженери, учени и астронавти за постигане на най-големия технологичен подвиг на Америка.

Нийл Армстронг, Майкъл Колинс и Едуин Олдрин

„Аполо: Изгубените записи“, който ще бъде излъчен на 21 юли, от 23:00 ч. по Discovery Channel, включва кадри от редица различни източници, включително изследователските центрове на НАСА, националните архиви, както и от медийни източници.

Над 400 000 учени и инженери посветиха живота си, за да реализират мечтата на цяла нация, изправяйки се пред редица трудности, за да построят ракета, достатъчно мощна, за да преодолее гравитацията на Земята заедно с група безстрашни астронавти, които рискуват живота си, за да летят с космически кораб, който ще кацне на определено място на Луната, на цели 402 336 км.

5 любопитни факта относно кацането на Луната:

„Аполо: Изгубените записи“ е продуциран за Discovery и Science Channel от Arrow Media. Изпълнителни продуценти за Arrow са Том Брисли и Сам Старбък. Хауърд Шварц е изпълнителен продуцент за Discovery и Science Channel.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара