Тя е една от най-красивите, артистични и заразяващи съвременни поп изпълнителки. Тя не е обичайната футболна съпруга.

Shakira 2Ако я потърсиш в интернет, няма да попаднеш на пикантни истории, каквито съпътстват повечето световни звезди. Ще разбереш, че едва на 26 години става един от най-младите посланици на добра воля на УНИЦЕФ. Че откакто изкарва свои пари, се занимава с благотворителна и просветителска дейност, ама не от онези за пред камерите и не просто като пише чекове. Строи училища там, където по нейни думи „образованието не е човешко право, а вид лукс” и помага да се намали бедността.

Известна е по цял свят като певицата Шакира. В превод от арабски името й означава Изящна жена. Ами да, изящна е! Във всяко отношение.

Кариера

39-годишната Шакира е родена на 2 февруари в Баранкиля, Колумбия. На същия ден, но десет години по-късно, е роден и мъжът до нея – Жерар Пике, един от най-добрите футболисти в света, защитник на Барселона и испанския национален отбор.

Shakira 3Шакира е дъщеря на колумбийката Нидия Рипол и ливанеца с американски паспорт Уилям Мебарак Шадид. Има 8 полубратя и полусестри от предишен брак на баща си. От майка си има испански и италиански произход.

„Благодаря на Господ, че съм продукт на моите родители, че са ме заразили с тяхната интелигентност, жажда за знания и любовта си. Благодарна съм, че зная откъде идвам. На тази земя, за да заслужиш своето място, трябва да се бориш за него”, казва Шакира в едно интервю за списание „Мари Клер”.

Едва 13-годишна Шакира се мести да живее в Богота. Година по-късно издава първия си албум, а само на 16 години получава и първата си награда от международен фестивал. Има няколко награди „Грами” в раздел „Латино”. Носител е и на приза „Любим латиноартист на Америка“.

Огромен успех бележи официалният химн на Световното първенство по футбол през 2010 г. „Уака Уака“ (Waka Waka) в ЮАР,  изпълнен от Шакира.

Любов и семейство

Именно Световното по футбол през 2010 година и въпросната песен стават причина Шакира да срещне голямата си любов и баща на двете й деца – Жерар Пике. Двамата се запознават по време на снимките на клипа на песента Waka Waka.

shakira-nude-baby-bump-with-shirtless-gerard-pique (1)Те са едни от най-харизматичните и сплотени звездни двойки. Имат двама синове – Милан и Саша – съответно на 3 и 1 годинки. И Шакира, и Пике са споделяли много пъти, че искат да имат традиционно испанско семейство – с много деца. „Осем или девет дечица – наш собствен футболен отбор“, казва Шакира. И още: „Благодарна съм на футбола, ако не беше той, нямаше да го има и Милан. Нямаше да срещна любовта на живота си. Осъзнавам какво значи този спорт за толкова много хора по света.”

Шакира нееднократно е споделяла, че двамата с Пике се разбират чудесно и че са еднакви във всяко едно отношение: „Той е с мен, защото иска да бъде с човека Шакира, а не със звездата. Между нас има истинска любов. Няма никакви скрити мотиви. Аз съм с него, защото той е най-невероятният мъж, когото съм срещала. Искаме едни и същи неща, обичаме едни и същи неща. Никога не съм имала такава страст в живота си.“

„Всяка жена трябва поне веднъж в живота си да се влюби, без да мисли”, казва Шакира пред „Мари Клер”. Признава, че се страхува от брака повече, отколкото от смъртта. „Искам да остана вечната приятелка, да родя деца на моя приятел, но нямам нужда от лист хартия, който да поставя условия в играта и да минаваме през целия стрес на сватбата, за да сме щастливи”.

Целият текст – в новия брой на „Жената днес“

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара