Случвало ли ви се е да наблюдавате някоя двойка и да си мислите, че е по-добре хората да се разделят навреме отколкото да се измъчват един друг. Истината е, че когато става въпрос за вашата връзка и за вашата евентуална раздяла с любим човек вече не мислите така. Давате на отношенията си още един и още един шанс. Надявате се, че ще се случи чудо и нещата помежду ви ще се оправят. Водите разговори, карате се и със зъби и нокти се опитвате да задържите нещо, което си отива. Не го правете.

Колкото повече се опитвате да изясните нещата, докато сте гневни и ядосани, толкова по-малко са шансовете ви за успех. Още по-лошо – вероятността никога повече да не се потърсите и да не си проговорите нараства.

Кога е време за раздяла с любим човек

Когато връзката ви започне да куца, го усещате и двамата. Разбира се, най-добре е да седнете и да поговорите открито за това. Обсъдете проблемите, възникнали помежду ви, потърсете заедно причината за тях. През цялото това време се опитайте да бъдете спокойни. Не обвинявайте половинката си, обяснявайте как се чувствате. Важно е двамата да положите усилия да определите проблема и след това пак двамата да се заемете с решаването му.

Ако не ви се получи, вместо да се карате и да се надявате нещата да се оправят сами, намерете сили да се разделите. Никой не е казал, че това е раздяла завинаги. Може всеки от вас да има нужда от време, за да осмисли връзката, да усети как се чувства извън нея.

Как да се разделим така, че да имаме шансове за подновяване на връзката

1 .Всяка раздяла с любим човек е придружена със страх, обида, гняв, огорчение, засегнато честолюбие.Опитайте се да контролирате тези чувства. Оставите ли се те да ви водят, със сигурност ще кажете думи, които не мислите и ще направите неща, за които ще съжалявате. Често човек наранява партньора си особено силно именно при раздялата. Това, че ще огорчите някого и ще му причините болка, няма да го върне при вас, нито по някакъв начин ще ви накара да се чувствате по-добре. Само ще си отрежете всички шансове за подновяване на връзката.

2. Не си правете илюзии, не е гарантирано, че ако се разделите мирно и тихо, някой ден ще се съберете и ще подновите любовните си отношения отново. Но със сигурност, след като мине време и страстите утихнат, ще можете да установите поне приятелски отношения с човека. Това не е маловажно, ако сте имали еднакви интереси, ако мнението на другия е от значение за вас, ако сте били не само любовници, но и партньори в истинския смисъл на думата.

3. Когато се разделяте, опитайте се да си спомните всички хубави качества на човека, с когото сте споделяли дните си. Върнете се към веселите моменти, изненадите, малките и големи радости, които сте изживели заедно. Това ще ви помогне да си вземете довиждане един с друг с по-леко сърце.

4. И помнете, любовта между нас и важните хора в живота ни не изчезва, но задължително се променя с времето. Не се борете против тази промяна, защото ще загубите. Научете се да я приемате и да сте щастливи с това, което имате. Така е възможно и никога да не ви се наложи да се разделяте с любимите си.

Източник: http://polqnata.com

Facebook Twitter Google+

0 Коментара