Продукти за 5 малки тортички:

Основа: ½ чаша (60 г) орехи, 3/4 чаша (150 г) обезкостени фурми, 2 с.л. (20 г) сушени смокини, 1 с.л. (10 г) сурово какао, 1 с.л. (10 г) мака (по желание), щипка сол

Крем: 1 чаша (150 г) сурово кашу, 1 чаша (170 г) обезкостени фурми, предварително накиснати за 3-4 часа във вода, ½ чаша (100 г) разтопено кокосово масло, ½ чаша (60 г) сурово какао, 50 мл вода от тази, в която са киснати фурмите, 1 с.л. ванилов екстракт

Глазура: 1 чаша замразени ягоди (или малини), ¼ чаша (50 г) разтопено кокосово масло, 1 с.л. мед

22

Приготвяне:

Основа:

Орехите се поставят в купата на кухненския робот и се включва S-образният нож за 30 сек. Прибавят се останалите продукти и роботът се включва отново, докато продуктите образуват пластична топка тесто. Сместа се разпределя на 5 части и с помощта на 5 ринга всяка част се оформя като основа на торта.

Крем:

Фурмите се обелват от външните люспи. Кашуто се смила на фино брашно в робота. Прибавят се останалите продукти за крема и миксирането продължава още 3-4 минути до получаването на хомогенна течна смес. Готовата смес се излива в ринговете върху основата и тортичките се прибират в хладилника поне за 2 часа, за да стегнат.

Глазура:

Замразените плодове и кокосовото масло се оставят за час-два на стайна температура, за да омекнат. Всички продукти за глазурата се изсипват в кухненски робот или блендер и се миксират до получаване на гъст крем. Глазурата се разпределя върху готовите тортички, изчаква се около час, за да стегне, ринговете се отстраняват.

Тортичките се съхраняват в хладилник до поднасяне. Ако не разполагате с 5 малки ринга, можете да приготвите една торта в 15-сантиметрова форма с подвижни стени.

Вкусни рецепти и съвети за здравословно готвене, хранене и живот – в сайта на Маги Пашова 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара