Тя е на някакви си 32 години, през които успя да стане известна с ролите си в киното, да грабне награда за най-добра актриса, да завърши курс за водолази, да участва в няколко телевизионни проекта, да стане фаворит на жълтата преса заради връзките си, да изтърпи обвиненията, че е с един мъж заради парите му и с друг – заради славата му… Елен каза, че медиите изсушават душата и издаде стихосбирка, защото Реноар учи, че болката може да се превърне в изкуство. Калин Терзийски е художник на илюстрациите в книгата й. 

DMS_4256

 Снимки: Дилян Марков

… На мен не ми е тъжно.
Много повече от тъжно ми е.
Просто понякога пропадам.
Заради липсата на стабилност, заради самотата, заради болката.
Засилена чувствителност към живота. Това е!
Но се оправям след време.
Качвам се на покрива и гледам града, небето: мечтая.
Краката ми висят и тръпката в корема е голяма.
Затварям очи и
политам към живота и хората.
Летя и се питам: дали, ако докосна земята, ще мога да се отлепя и след това да продължа.
Събуждам се от свистенето на вятъра, все още стояща на ръба, все още високо. 

Сега Елен изглежда в мир със себе си и Седемте смъртни гряха са само роли във фотосесията й. Бездната се е отдалечила. Прегърнала е греховете си и е намерила път към своя бог.

DMS_4118

Коя си ти, Елен, и какво смяташ, че е твоето предназначение на света? Ако животът е сцена, каква е твоята роля?

Аз съм дъщеря на Бога и съм тук, за да го прославям! Тук съм, за да се усъвършенствам и да обичам! Моето предназначение е да вдъхновявам и да помагам на другите да бъдат смели след падение! Човек може да живее в светлина и красота, а когато живее в такава реалност, той я излъчва! 

Беше казала, че годините във физическия свят нямат никакво значение. На колко години се чувстваш сега?

Годините на физическото тяло имат значение, те се отразяват на това тяло, но ако духът е жизнен и бодър, той подмладява обвивката. Сега се чувствам млада. Имаше периоди, в които се чувствах стара и изхабена, но, Слава на Бога, това отмина! 

DMS_4206Преди време сподели, че най-големите ти душмани са се оказали най-големите ти учители. На какво те научиха душманите, на какво приятелите? И понеже всички чакат ето този въпрос: Калин Терзийски от кои се оказа?

Така е, учителите учат, използвайки различни методи. Едни – любов и търпение, други – пръчка и шамари. Зависи от ученика и готовността му да възприема. Но, разбира се, аз съм за любовта и търпението. Преди време открих, че един познат човек може да се превърне в предател, а един непознат в спасител. Така че животът е една мистика и хората, които идват в моя живот, и хората, които си отиват, също. Калин Терзийски е учител, и душманин, и приятел! Всичко това.

Плануваш и какво ще ти се случва занапред или си се оставила да бъдеш изненадана?

Аз не планувам, аз мечтая и се моля! Както се казва: „Ако искаш да разсмееш Бог, разкажи му плановете си“.

Въобще мислиш ли, че пътят в живота ти зависи от теб?

Мисля, че от мен зависи да проявя воля и дисциплина, но планът за човешкия живот е предварително определен. Дали той ще съумее да го изпълни, това вече зависи от собственото желание и правото на избор. Ние имаме такова, разбира се, че да! Има основен път, но има и криви пътеки, които за дълго могат да те извадят от твоя собствен и предварително начертан път. Това са изкушенията, когато искаш да разбереш кой не си, за да се върнеш след това там, където ти е мястото, разбирайки кой всъщност си.

Целият текст – в новия ни брой

Facebook Twitter Google+

0 Коментара