TOLE-RUN – благотворителното състезание, което тази година прераства в ТОЛ-ФЕСТ – фестивал на толерантността, ще се проведе на 18 септември. Бегачите могат да бъдат както професионални, така и любители. Посланик на толерантността и мира ще бъде и световноизвестният израелски музикант Идан Райхел, който ще даде старт на ТОЛ-ФЕСТ с концерта си на 17 септември.

Tole-Run2016

Oрганизатори и инициатори на фестивала са Quadrant Beverages/Pepsi, Eurohold (Mazda & Fiat), NuBoyana, Столична община и Посолството на Израел в България. Всички те вярват в нуждата да се говори повече за свободата в световен мащаб, а музиката и спортът са двете най-добри прояви на толерантността.

Стартът на TOLE-RUN ще бъде срещу билетния център на НДК в 9:00 часа на 18 септември (неделя). Всеки може да избере да участва или в масовия крос от 2 км, или в 13-километровия крос. Бегачите на 2 километра ще преминат през Моста на влюбените, към хотел „Хилтън“ и Южен парк и ще приключат отново при НДК. Бегачите на 13 километра ще се отправят към бул. „Витоша“, а след това и към други централни улици и паркове, сред които Борисова градина, Ловен парк и Южен парк. Състезанието е организирано от спортен клуб „Бегач“, които гордо подкрепят толерантността и мира чрез спорта.

Масовият крос от 2 км е безплатен, а билетите за състезанието от 13 км са на стойност 20 лв. За участие, моля регистрирайте се на официалния сайт на TOLE-RUN.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара