Илюстрации: ЛАУРА ТОРНЕ И КАРОЛИН СЕЛМЕС/LUNWERG

Когато преди няколко години илюстраторката Каролин Селмес и рекламистката Лаура Торне се оказват колежки в рекламна агенция в Испания, от приказка на приказка бързо установяват, че са на едно и също мнение за мъжете, преминали през живота им. И преди всичко за най-омразните им дефекти. Тогава двете сядат и издават присъдата: Смърт на лошите мъже! Лаура описва, а Каролин илюстрира кръвожадните убийства.

…които ти казват, че те обичат повече от предишното си гадже, „въпреки че тя беше по-хубава“

Проектът им стартира в социалните мрежи и скоро печели хиляди фенове. Сега изпълнените им с чувство за хумор и много мъжка кръв творения излизат в книгата “Смърт на лошите мъже: Отмъщението на отхвърлените жени“, (Muerte a los hombres malos от испанското издателство Lunwerg). За графичната касапница от повече от седемдесет кое от кое по-оригинални убийства авторките използват собствения си опит, но канят всички жени да споделят и техния. Най-интригуващите идеи авторките превръщат в отмъщение с илюстрация.

…които гледат порно, без да те предупредят

“Жените грабват оръжията (на хумора) и започва да се лее кръв. Дошъл е моментът да се раздаде правосъдие. Дори да ги видим как умират хиляди пъти, по хиляда различни начини, с хиляди викове и молейки хиляди пъти за прошка, нищо няма да спаси от финалната им участ лошите мъже. Смърт на лошите мъже! Дълъг живот на вдовиците на лошите мъже!“, е лозунгът на отхвърлените жени. Вече стотици жени са помогнали за синтезирането на най-ужасните навици на мъжете. Лаура и Каролин признават, че и няколко мъже са се съгласили да допринесат за списъка. Няколко от тях дори предложили оригинален начин за собствената си смърт.

Мъжките прегрешения, които заслужават да бъдат жестоко наказани, включват: „да пуска порно, без да предупреждава; да лъже, че е сготвил, когато всъщност го е направила майка му; да заспива веднага след секс; да настоява за тройка само с друга жена; да ти отговаря с „благодаря“, когато му казваш „обичам те“; да те зареже, защото искал да промени живота си, а единственото, което сменя, е самата теб.

…които отиват с теб на плажа само за да гледат цици

Сред достойните за смъртно наказание навици са още „да ти каже, че те обича повече от бившата си, въпреки че тя била по-хубава“. Срещат се и хора, които не разбират чувството за хумор зад най-безпощадната война между половете. Малко след старта на блога си авторките получават дори заплахи и обвинения в сексизъм и подстрекаване на насилие. Каролин и Лаура допълват асортимента на своята касапница за мъже с гид с различни видове смърт, статистика на лошите мъже и разпознаваем профил на лошите мъже. „Можем да се посветим на тази работа завинаги, защото гафовете на мъжете са неизчерпаеми, така че бихме имали работа до края на дните си“, признават авторките.

…които са хванали грип, а се държат все едно са с единия крак в гроба

…които ги предпочитат естествени, обаче „като ти се смъкнат, ако бях на твое място, бих си ги оперирал“

…които заспиват веднага след…

…които си оставят отворен фейсбука, когато има какво да крият

Facebook Twitter Google+

0 Коментара