Interstellar е най-гледаният филм в България първата седмица след премиерата. Лентата на британския режисьор Кристофър Нолан, която зрелищно разказва за космическо пътуване в търсене на нова планета за човечеството, категорично печели по зрителски интерес сред конкурентите си.

Тричасовата филмова епопея, чийто бюджет приближава „космически“ 200 милиона долара, е измислица, която обаче почива на строго издържани научни факти или теории. Зад това зрелищно пътуване във времето и пространството стои консултацията на изпълнителния продуцент – теоретичния физик Кип Торн. Кристофър Нолан заедно с брат си Джонатан е написал сценарий, който се случва в бъдещето, когато земята е обхваната от гладна криза заради климатични промени. Човечеството е обречено и единственият му шанс е откриването на обитаемо място във вселената. Възможен е само един опит. Първият зрител на Interstellar е самият Стивън Хокинг, близък приятел на астрофизика Кип Торн и той много е харесал лентата.

Разбира се, физиците задават много въпросителни около лансираните във филма теории – за възможните тунели в пространство-времето, за преминаването отвъд хоризонта на времето и най-различни други „вкусни“ хапки, които Кристофър Нолан е екипа му поднасят на зрителя.

Но голямата история отвъд строго научните теории е, разбира се, личната, изиграна от брилянтните Матю Макконъхи и Ан Хатауей. Защото, както е известно на просветените, само човешкият дух може да се опита да пребори физичните закони и да впрегне квантовата физика в услуга на любовта. Любовта, която побеждава гравитацията.

Невероятната Ан Хатауей ще видите като корица на новия ни брой. А ако още не сте гледали филма, направете го в салоните на IMAX – зрелището си заслужава.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара