„Щастливи сме!“ Това бяха първите думи на децата, които накараха цяла България да се гордее с тях – Крисия, Хасан и Ибрахим, при кацането им в България от Малтав компанията на екипите на БНТ, bTV и „Седем осми“.

Генералният директор на БНТ Вяра Анкова поздрави децата с успеха, което е най-високото постижение до момента за България в Детската Евровизия. Само 12 точки не достигнаха на Крисия, Хасан и Ибрахим, за да бъдат първи.

“Уморена съм, но и доволна. Не съм очаквала първото място, не съм разочарована, аз съм щастлива! Овладяхме се и успяхме!”, каза пред журналистите невероятната Крисия.

Децата споделиха, че не са имали никакви притеснения от голямата сцена. „Свикнали сме с напрежението“, обобщи Крисия. Малката певица допълни, че ще продължи да пее, учи и играе, и ще има още съвместни песни с Хасан и Ибрахим. Близнаците споделиха, че лятото свирят на роял всеки ден по пет часа, а по време на учебната година – по 8-9 часа през уикендите.

Евгени Димитров-Маестрото разказа, че въпреки токовия удар по време на генералната репетиция в петък, децата са запазили самообладание и са се справили блестящо с изпитанието. „Това беше огромен шок за тях, защото се наложи 45 минути да чакаме зад сцената. Говорихме си, пяхме и си давахме кураж – защото вярвахме, че това не е провал и ще бъде в наша полза. Когато излязоха за втори път на сцената, публиката ги посрещна с горещи аплодисменти. И затова те повярваха в себе си и успяха.“

0 Коментара