Обичате ли мебели с история, меките цветове, които ви напомнят на пролетните цветя, дискретно осветление на свещи, вместо блясъка на модерни осветителни тела, атмосфера която ви отвежда в една романтична, отминала епоха? Е, ако имате положителен отговор на някои от горните въпроси, то със сигурност подходящият интериорен дизайн за вашия дом е винтидж стила с романтични елементи.

hol4a

Снимки Яна Блажева

Този стил придава очарователна индивидуалност и безценно усещане в дома чрез съчетание между привлекателен и удобен интериорен дизайн, светли тонове на стените, антични винтидж мебели и красиво декорирани аксесоари. Впечатляващи полилеи и естествени материи превръщат жилището в красиво и уютно пространство за живеене.

Декорацията на стените е важна част от романтичния винтидж стил. Комбинацията между старинни мебели и подходящи покрития по стените може да даде тон и атмосфера на помещението. В романтичния винтидж стил се използват тапети с нежни флорални мотиви в пастелни цветове, което придава нужното усещане за мекота и романтика.

Цветове

Ефектът на сладък лукс и изискан комфорт се създава с меките и светли пастелни цветове, които често са асоциирани със сладки лакомства и нежни цветя. Меките тонове като бяло, кремаво, розово, синьо, пастелно зелено подчертават светлината и придават елегантен и романтичен характер на интериорния дизайн.

Светли и с омекотени линии, идеите за декориране в този стил са идеални за създаване на романтичен, чаровен и сантиментален интериор.

Мебели

Основен елемент са реставрираните старинни мебели или нови, но с ретро елементи, и дребните детайли, които превръщат романтичния винтидж интериорен дизайн в произведение на изкуството. Професионално обзаведените интериори разказват интересни истории и показват уникални аксесоари, старинни вази и сервизи, ръчно изработени възглавници за диван с бродерия и дантелени завивки в спалнята; антични бисквитени кутии и огледала в рамки, стари часовници и фотографии във винтидж стил.

Цветя и флорални мотиви за декорация

Свежите цветя и флоралните мотиви върху съвременните тапети, спалната кувертюра и дамаската на мебелите са друга важна част от чувствения винтидж интериорен дизайн. Всички тези елементи, вдъхновени от цветята, внасят романтика, младост и лекота, навявайки приятни спомени от детството.

Аксесоари

banja2aРомантичните винтидж полилеи и настолни лампи, направени от ковано желязо и плат, са в меки пастелни цветове, които придават на помещенията елегантност, нежност и носталгичност.

Романтичният винтидж интериорен дизайн има свой уникален характер. Ако искате да живеете в атмосфера изпълнена със спомени, тогава обзаведете дома си в този успокояващ и красив стил. Той ще ви помогне да постигнете емоционално равновесие, да получите нужната хармония, чувствайки се сигурни и спокойни.

Антония Саранеделчева, Моми Студио

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

0 Коментара