С ексклузивно шопинг събитие бе даден стартът на лимитираната колекция H&M Conscious Exclusive.

Алекс Раева и Мария Игнатова, Никол Станкулова, Александра Жекова, Мис България 2014 Симона Евгениева, Диана Любенова, Михаела Филева, Рейчъл Роу и Жана Бергендорф избраха модели от колекцията за специалния повод. Всички гости преминаха по зеления килим, а след шопинга се насладиха на изпълнението на певицата Рут Колева и музикалния сет на DJ Desy.

Роклите и ръчно изработените принтове са заложени в основата на новата колекция Conscious Exclusive за пролет 2015, като всеки един от тези дръзки и елегантни модели е направен от по-устойчиви материи. В отделните артикули се усещат влияния от световната мода, придаващи им модерно звучене – от японските драперии до детайлите в африкански стил. Новото този път са пайетите и мънистата от рециклирани материали, които правят колекцията по-устойчива от всякога.

HMConsciousExclusive 2015

H&M Conscious Exclusive влиза днес, 16 април, в около 200 магазина на H&M в целия свят, включително и в България.

Освен да пазаруват от колекцията, гостите имаха възможност да разгледат отблизо устойчивите материи, които H&M използва в своите Conscious колекции, и да се запознаят със спецификата на затворения производствен цикъл на текстила. В специалната интерактивна Conscious зона гостите се информираха и за целогодишната инициатива на марката за събиране и рециклиране на стари дрехи. През изминалата година глобално в магазините на H&M са събрани над 7 600 тона ненужни стари дрехи, което се равнява на повече от 38 милиона тениски. За 2014 година страната ни се нарежда на 4 място в света по събрани количества дрехи за рециклиране.

H&M Conscious Exclusive е резултат от действията на компанията в посока устойчиво развитие на модната индустрия. Колекцията е създадена изцяло от дизайнерския екип на H&M и за изработката й са използвани материи като органичен памук, органичен лен и коноп, органична коприна, рециклиран полиестер и рециклирана пластмаса, както и иновативни материи, произведени от растителните влакна на сертифициран евкалипт и бамбук.

0 Коментара