Избирането на трапезна маса не е лесна работа. Има много различни видове трапезни маси, в различни цветове, в различни форми, направени от различни материали и има няколко неща за които трябва да помислите преди да си купите трапезна маса. От голямо значение е да си изберете практична и удобна маса, за да се чувствате вие и вашето семейство комфортно докато ядете или работите на трапезната маса.

Някои неща, които трябва да имате предвид, докато избирате вашата трапезна маса, са:

  • Височината е много важна. Ако си купите маса, която е твърде ниска, ще ви е неудобно докато се храните. Постоянно ще сте изгърбени, което ще направи самото хранене неприятно и също така ще се отрази зле на гърба ви и има вероятност да получите проблеми с гръбнака. Затова е много важно, да си изберете трапезна маса, която ще ви бъде удобна на височина и ще получавате удоволствие от храненето на нея.
  • Размерът е също от голямо значение. Не бихте искали маса, която е твърде голяма и заема много пространство в стаята, така че да не можете да сложите други мебели, но също така, не бихте искали  твърде малка маса, на която не биха се чувствали удобно четири човека. Преди да си купите трапезна маса, преценете колко място имате в стаята и в зависимост от това изберете размера й.
  • Също така, ако често ви идват гости, можете да си купите трапезна маса, която се разпъва.
  • Важно е да помислите каква форма искате да има вашата трапезна маса – овална, кръгла, правоъгълна и т.н. Ако имате малки деца, кръглата или овална маса е по-доброто решение, така че като  тичат и играят наоколо да не си ударят главата в остри ръбове.  Преценете кой тип маса ще изглежда най-добре и ще е най-удобен за вас.
  • Трябва да помислите и за материала и цвета на масата. Ако стаята още не е обзаведена, първо решете в какъв стил искате да я решите, в какъв цвят искате да са останалите предмети и тогава избирайте трапезна маса. Освен това преценете дали искате масата да бъде от дърво, от камък, от стъкло или от пластмаса.
  • Към масата трябва да добавите и столове. Препоръчително е да пробвате столовете на място и да прецените дали са ви удобни, защото не само височината на масата може да доведе до проблеми с гръбнака, но и столовете. На трапезната маса хората не сядат само за хранене, но и за общуване, често а ползват за работа или учене. Ако прекарвате повече време, седейки на масата, е важно столовете да са ви удобно, за да не ви заболи гърба. Също така, когато столът е удобен, ще сте по-работоспособни.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара