Какво може да си помисли една много плодовита жена, когато се засече с дама в овулация? Че може да й отмъкне партньора, показва швейцарско изследване.

girl-410334_960_720

Екипът на Янек Лобмайер от университета в Берн проучил реакциите на стотина жени, когато им показали снимки на дами преди и след овулация.

Участничките в експериментите трябвало да посочат кои от жените на снимките са най-хубави и кои най-вероятно могат да откраднат половинките им.

Резултатът от експериментите бил следният – жените в овулация не изглеждали по-красиви в очите на посестримите си, но за сметка на това били считани за най-опасни съперници. Според Янек Лобмайер представителките на нежния пол можели безпогрешно да разчетат по лицата на други жени промените, свързани с овулацията. Тогава в женския организъм се повишават нивата на хормона естрадиол.

Когато са най-фертилни през месеца, дамите стават по-ревниви, по-красиви, по-сексапилни и по-грижовни за външния си вид. С това те се стремят не само да привлекат партньор, но и да смажат конкуренцията. Най-интересното откритие било, че в овулация жените стават и най-бдителни. Тогава те най-бързо могат да разпознаят потенциална заплаха.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара