„Радвам се да обявя новия си албум за Sony Classical 𝓡𝓮𝓫𝓲𝓻𝓽𝓱, записан с Леонардо Гарсия  Аларкон и Cappella Mediterranea! С този проект, който обмислям от около 10 години, искаме да подчертаем непреходния звук на музиката, изграждайки мост между минало и настояще.

Свързвайки света на  Монтеверди със света на българската народна музика, испанските хакари с английските мадригали, искаме да покажем колко глобален може да бъде звукът на тази музика, дори ако по това време хората не са могли да общуват, както ние.

Това е апел към прераждане,

към обединение за обновлението, от което нашият свят и култура отчаяно се нуждаят в момента“, сподели Соня Йончева.

От 12 март 𝓡𝓮𝓫𝓲𝓻𝓽𝓱 е по музикалните магазини и стрийминг платформите в цял свят. В албума, наред с класическия репертоар, има две песни – българската

„Заблеяло ми агънце“

и „Като ангел минаващ през моята стая“ от репертоара на АББА. За нея тя получава благословията на Бени Андершон.

Дали Соня Йончева ще изпълни двете песни на концерта с Пласидо Доминго пред катедралния храм „Свети Александър Невски“ на 31 август в София, не е известно. Репертоарът ще бъде официално обявен до месец.

Йончева и Доминго ще излязат на сцената

в 20 часа заедно със Софийската филхармония под диригентството на Найден Тодоров, за да представят „Гала в София“. За концерта ще дойдат почитатели от цяла Европа.

На 27 февруари Соня Йончева ще изнесе своя рецитал от поредицата

„Звездите на Метрополитън опера на живо“.

Концертът ще бъде заснет в залата на библиотеката на манастира “Шусенрид” в Югоизточна Германия. Събитието ще продължи малко повече от час. Включени са откъси от “Аида”, “Русалка”, “Бохеми”, “Трубадур”, “Пиратът” на Белини, арии от Пърсел и Хендел и една от вечните песни на Едит Пиаф – “Химн на любовта”. Йончева ще пее в съпровод на пиано на Малкълм Мартино.

20 долара е цената на виртуалния билет.

Всички билети за концерта на Соня Йончева и Пласидо Доминго са в продажба на касите на Изипей или онлайн на www.epaygo.bg. Билетите са на цени от 50 до 250 лв. Само за ВИП зоната пропуските струват 300 лв. и към тях има специален подарък.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара