Българската група Мастило ще открие първия фестивален ден на SPIRIT of Burgas, съобщиха организаторите. Родната банда ще забавлява публиката на 7-ми август преди двучасовото шоу на Robbie Williams, както и Kwabs, Milow и Stereo MCs. На следващия ден пък първa на сцената ще е една от най-бързо прогресиращите групи в България – Hayes & Y. А P.I.F. ще са една от основните групи на втората сцена на фестивала – „НА ТЪМНО“.

Viki-mastilo-2

Група Мастило е една от най-популярните поп банди в България. Групата се откроява със стила си, както и с факта, че фронтменът им е жена – в лицето на чаровната Вики.

Viki-mastilo

Oткриването на втория ден на фестивала ще бъде в ръцете на Hayes & Y.  Малко след създаването си инди рок групата от София е забелязана от Георги Георгиев (Остава) и става част от неговия лейбъл Homeovoxmusic. През декември 2014-та излиза първото EP на Hayes & Y, съдържащо 4 песни и съпроводено с разпродадени клубни участия. Песните от албума бързо излизат от границите на България и вече са пускани по над 40 английски радио станции, а видеото към сингъла „You Make Me Sick“ се излъчва по MTV Adria. В началото на 2015-та, Hayes & Y получават покана за клубно турне с  6 спирки във Великобритания.

HAYES-AND-Y

Група P.I.F.  вече потвърди участието си на втората сцена на фестивала „НА ТЪМНО“, на която ще свирят по-алтернативни групи от България и региона. Стартирали още през далечната 1992 година под името „Resemblance“, днес P.I.F. са една от най-емблематичните банди в родния музикална сцена.

PIF

Facebook Twitter Google+

0 Коментара