Лято е. Вдигат се температурите, нараства любовният апетит, падат презрамки и задръжки.
Дали заради леещата се по улиците разголена плът или пък защото дълбоките размишления и трезвата преценка са си взели дълга ваканция, лятото охотно става щедро, широко пристанище на желания и страсти.
Вие може да сте си отбелязали в календара двете жадувани седмици отпуск, мислейки, че точно това ще е кулминацията на вашето лято. Може да сте си направили подробен предварителен план за това какво точно искате да ви се случи през топлите месеци. Но никога не можете да бъдете сигурни, че палавата ръка на летния флирт няма да избере тъкмо вас и без предупреждение да ви хване за косите и да ви хвърли дълбоко, дълбоко в море от желания и бушуващи хормони.


Това, разбира се, не е повод за безпокойство – напротив, радвайте се. Летните флиртове са безобиден опиат. Пораждат се като че ли от нищото и после като в Андерсенова приказка стават на морска пяна. Не оставят тъга. Не разбиват сърца (поне в повечето случаи).
Чувствате се като след много хубав сън, изпитвате малко съжаление, че не сте си досънували, но всъщност знаете, че няма как да спите цял ден. И въпреки това ви е светло и леко на душата – имате нещо, което ще ви топли, когато денят съвсем се скъси и есенните дъждове започнат досадното си барабанене по търпеливата ви душа.

Категории летен флирт според действието и страничните ефекти 

Отнесени от Вихъра

Не знаете колко е часът, не знаете коя дата е, не знаете къде се намирате. И не ви интересува. Единственото, което, без изобщо да се напрягате, знаете, е телефонният му ( й ) номер и предпочитаната му ( й ) марка питие. И че трябва да  го ( я ) видите много скоро, защото сте развили болезнената пристрастеност да дишате единствено в негово ( нейно ) присъствие.

Нежна е нощта

А за деня просто нямате информация, защото или спите, за да набавите така необходимата ви нощна енергия, или просто минавате през него, без съзнанието ви да регистрира каквито и да било събития. Така е, защото то е заето да пренавива лентата от предишната нощ и на забавен кадър да преживява отново и отново всеки сладък момент, всяко докосване и всяка сладка дума. Или пък препуска в мечти и планове за довечера. И вие се молите луната по-бързо да се събуди.

Тест за алергии

Поредица от неуспешни опити да попаднете в по-горните категории, които не трябва да ви отчайват, а да ви изпълнят с мъдри изводи на тема:  “Какви мъже ( жени ) не ми (ме) понасят, по какво да ги позная и как да се пазя от тях”.

Пеперуда еднодневка

Еднократно shot-че. Действа бързо, главозамайващо, отпуска ви след около 12-24 часа, оставя бегли спомени (не че имате бели петна, просто не желаете да си пълните харддиска с излишна информация, до която едва ли ще прибегнете втори път). Няма доказани странични ефекти, освен в някои случаи на комбинация с “презерватив- забравикус”.

pair-539477_640

7 дни в леглото

Характеризира се със засилено нежелание да променяте почти постоянната хоризонтална позиция. Правите го единствено ако е по Кама Сутра или за да отворите на доставчика на поредната поръчка готова храна. Губите представа за ден и нощ, подремвате в поза “лъжички”, гледате с благоговение филми, вършите на прибежки абсолютно неотложните си ангажименти, ако не сте успели да си извоювате кратка отпуска по “важни лични причини”.

Меден месец – симулация

Едно по-сериозно хлътване, което ви дава възможност за разнообразие в изживяванията и терените. Позволява широта в похватите: от импулсивен секс в коридора на апартамента в обедната почивка през внимателно планирани “романтични стратегии” с музика, свещи, ароматни масла и други приумици до пътешествия през уикендите с кратки разходки и дълги престои в хотелската стая. Основното предимство тук е, че изобщо не ви тормози мисълта за доживотния постмеден период.

9 седмици и половина (до 3 месеца)

Не е като във филма. По-хубаво е. Дори е подвеждащо прекрасно. И опасно. За това не кратко време вие сте направили толкова много неща – вие сте спали заедно, готвили заедно, пазарували заедно, пътували заедно, мечтали заедно. В неговата ( нейната ), а и във вашата глава се създава илюзорното усещане за дълбочина на чувствата и перспектива в отношенията. А може би съвсем не илюзорно. Ако решите, може и да предозирате с летния си флирт. Но извадите ли го извън сезона, той вече не само че не е летен, но не е и флирт, а една прохождаща връзка, която се нуждае от всеотдайността на двама души, за да укрепне и да може след това да крепи тях самите.

Флирт, а след флирта – Връзка?

Дъ чойс из йорз.
И ако вашата лятна авантюра прерасне във връзка, бъдете готови за прилежащите й проблеми – от лекия спор за дистанционното на телевизора до какви-ли-не-”големи”- разминавания. И когато с умиление и недоумение се връщате към летните месеци с въпроса “Какво се промени?”, припомнете си финала на един стар виц, в който дяволът казва на Бил Гейтс: Демо версия, приятел!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара