Разбира се, най-важното е, че вие сте добър, умен, щедър, красив, богат…Но ако сте и малко закръглен, сигурно вече усещате, че самочувствието ви говори на друг език. Как да се отървете от излишните килограми и да се научите да  обръщате внимание на здравословните за тялото неща? Няма да говорим за необходиостта от физически упражнения. Това си го знаете. Ще споделим с вас малки хитрости, които позволяват да останете стройни и гъвкави.

man-329817_640

Какво и как трябва да ядем

Ако живеете сам и се храните предимно със замразена или готова храна, нашите съвети са точно за вас.

Изхвърлете солта!

Добавянето на сол и пипер прави храната по-остра на вкус, което допълнително засилва апетита, а това трябва да се избегне. Отначало ще ви е трудно, защото всичко ще ви се струва безвкусно, но после ще свикнете.

Кажете „Здрасти!“ на минералната вода!

На ден трябва да пиете около два литра минерална вода, която ще „изнесе“ от организма всякакви ненужни вещества. Изберете вода, която съдържа калций, калий, магнезий, кобалт и манган. Тези важни елементи, участващи в повечето от химичните процеси в организма, не достигат на хората, които се хранят с полуфабрикати.

Не се хранете нощем!

Заспиването с пълен корем е по-лесно, но пък така егоистично принуждавате кръвоносната и храносмилателната система да работят с пълна сила, докато вие си почивате. Това вреди и на двете, а целият организъм започва да страда от отсъствието на достатъчно спокоен сън.
Резултатът – излишно тегло, лошо самочувствие и целият свят ще ви е крив, защото не сте си доспал. Необходимо е просто да се храните не по-малко от три часа преди лягане. Е, ако много ви се прииска да си хапнете нещо, можете да си позволите малко пресни зеленчуци или сухари от ръжен хляб.

Секс против коремче?!

Трябва да ви разочароваме – ако разчитате само на секса, вие никога няма да влезете в норма. Човек с тегло 70 кг при активен секс гори за минута около 18-20 кдж. Добрата новина е, че сексът действително оказва голямо влияние на целия организъм. Тогава в тялото се произвеждат хормони – феромони, необходими за нормалния хормонален баланс. Сексът увеличава и нивото на естрогена в кръвта. Голямото количество на тези хормони подобрява работата на сърдечносъдовата система и намалява стреса.

Променяйте рецептите!

Първо проверявайте на опаковките с готова храна количеството на калориите. Дневната норма (ако през този ден не сте посещавали фитнес клуба) трябва да бъде 2600 калории. Второ, променяйте рецептите: ако е написано, че трябва да добавите мляко, заместете го с вода или с обезмаслено мляко, ако е написано да добавите 50 грама масло, добавете 20 грама маргарин.

Всекидневни съвети

Супи
Не се заблуждавайте, че от супите се пълнее по-малко. Това Важи само за бульоните от зеленчуци или месо, които не са застроени с брашно и яйца. Наблегнете на тях!
Месо
Трябва обезателно да е нетлъсто и да се готви със съвсем малко мазнина в тефлонов тиган, на грил, в станиол или просто да е сварено с вода и малко подправки.
Гарнитурата
Хубаво е да бъде основно от задушени зеленчуци.
Що се отнася до сосовете на майонезена основа – по-добре ги изключете от менюто си. Стройни без диети и упражнения
Всяка жена е съвсем наясно каква точно дреха трябва да си купи, за да скрие недостатъците по фигурата си. Мили мъже, не мислете, че вашето тяло е устроено по коренно различен начин. На вас дори ви е по-лесно – просто трябва да си купите правилните панталони.
А те могат да направят чудеса – да изглеждате по-висок, строен и да скриете недотам красиви крака.

Още съвети:

Ако имате голям корем, в никакъв случай не носете колана си под него. При коремчето панталоните трябва да са прави и широки, без маншети и желателно в райе.
Невисоките мъже е хубаво да носят панталони с висока талия, да избягват широките кройки, а късите панталони да обуват само при наличието на идеални крака.
А ако пък нямате идеални крака, е хубаво да ги прикриете под прави широки панталони, които не трябва да се стесняват при глезените.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара