Силвена Роу представи премиерно новата си кулинарна книга „У дома“ на среща с почитатели.

„Книгата е прекрасен подарък за всеки, дори да не готви. Вярвам, че ще се вдъхновят да го направят. Жизнеността, енергията – те не идват с биологичната ни възраст. Можем да преобърнем остаряването чрез правилните храни!“, сподели шеф Силвена Роу пред събралите се гости, които уважиха премиерата на книгата „У дома“ в София.
В нея читателите ще открият рецепти, които залагат на традиционни български вкусове, но са интерпретирани през съвременните тенденции в кулинарията. В съдържанието ѝ влизат 80 красиво илюстрирани рецепти, създадени от най-качествени зърнени храни и варива от асортимента на “Крина”.

„Българските ми корени ми дадоха сила, амбиция и постоянство.“, заяви Силвена Роу в откровен разговор с Лора Крумова в предаването „На фокус“ в неделния балотажен ден.
Зърнените храни и варива, така типични за нашите ширини, са сред суперхраните, които са неизменна част от менюто, на всеки който иска чрез храната да бъде по-здрав, в кондиция, силен и дълголетен. Друг съвет за добро здраве и забавяне на процесите на стареене, който шеф Роу дава, е при хранене да се следва правилото 80:20. Тя съветва през 80% от времето да се храним с намерение и осъзнато, с продукти, които дават сила и здраве на организма ни. А през останалите 20% да си позволяваме фриволности и някои не чак толкова здравословни храни.

За книгата „У дома“ шеф Роу, черпи вдъхновение не само от опита натрупан с годините работа в световните кулинарни столици, но и от детските си спомени от родния Пловдив и философията си за здраве и дълголетие, постигнати чрез биохакинг.

За автора

Силвена Роу е шеф готвач с над 35 годишен опит. Позната е като най-колоритния член на журито на обичания формат Masterchef. Носител на престижни кулинарни награди и автор на 13 книги, тя повдига завесата за тайните на готварството пред най-взискателната публика – нейното семейство. Като дъщеря, съпруга, майка и баба, шеф Роу се отнася с изключителна отговорност, старание и любов към това, което поднася у дома.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара