Тялото разкрива много от интимните ни чувства, независимо от това дали искаме да ги споделим или не.

От простия контакт очи в очи до лекото докосване, жестовете са много честа и първична форма на комуникация. Научете се правилно да разчитате тези сигнали, за да пожънете успехи в интимните отношения.

couple-532013_1280

Задявка с очи

Най-лесният за тълкуване сексуален жест е погледът. Очите могат да издадат както пламтящ интерес, така и отсъствието на такъв. Ако вече сте успели да завържете разговор, то гледай­те своя обект на желание право в очите и никога през рамо или надолу.

Но ако харесваният от вас човек се намира в другия край на стаята, задръжте погледа си вър­ху него (нея) по-дълго от обикновеното. Но не прекалявайте! Повечето хора намират продължителния поглед за неудобен или плашещ и по-вероятно е да отвърнат очи. Ако оба­че това не стане, спокойно може да предположите, че има взаимен интерес. Ако първият контакт не се приеме, човекът, когото вие гледате, ще ви отблъсне, като изчезне внезапно в тълпата или започне рязко да прекръстосва ръцете или краката си. В такива случаи е по-доб­ре да преустановите контакта с очите.

Крачка напред

Жестовете и мимиките на лицето са друг способ на говорене с тялото. Ако искате да изпра­тите сигнал на някого, че се интересувате от него – усмихнете му се! Това е послание, че го намирате за привлекателен и искате да инициирате по-нататъшен разговор. Движенията на главата и ръцете също могат да разкрият вашия интерес. Ако извърнете глава към човека, когото харесвате, или направите крачка по-близо, то вие изпращате съобщение „искам да бъда по-близо до теб“.

Ако двамата се гледате все повече и повече, като скъсявате разстоянието между вас, то оп­ределено съществува взаимно привличане. Това може лесно да бъде проверено. Приближе­те се към обекта на желанията си и наблюдавайте дали той или тя също пристъпва към вас или се дръпва назад.

Не забравяйте, че трябва да седнете или застанете на разстояние, което не е прекалено близко, без да прекрачвате границите на личното му пространство.

Докосване

Умението да докосвате може да ускори темпа на търсения от вас контакт. За да покажете по- различно отношение по време на първия разговор, опитайте се да докоснете ръката на партньора. Отговорът на този жест може да е леко докосване на рамото ви. При физически­те контакти трябва да внимавате да не прекрачите чертата между демонстрацията на инте­рес и пълната безцеремонност. Помнете също така, че контактът кожа с кожа винаги е по- интимен, отколкото контактът кожа с дреха.

Бариери в леглото

Дори и партньорът ви с нетърпение да легне с вас в леглото, той може да изпитва неудобство от предстоящия секс. Сигнали, издаващи притеснението му, са притиснати към тялото ръце и крака, ограниченият контакт с очите, поставена от него физическа бариера – книга, увито около тялото одеяло или препускане по телевизи­онните канали с дистанционното, или ако лежи с гръб към вас, свит в ембрионална поза. Разхлабващ, чувствен масаж вероятно ще отслаби неговото неспокойствие до точката, в която възбудата ще победи дискомфорта. Можете да го успокоите и с топла прегръдка. Синхронизирайте дишането си с неговото, а всяко следващо ва­ше вдишване трябва да е все по-дълбоко и по-дълбоко. Партньорът ви неусетно ще се отпусне.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара