Мъжете правят комплименти. Ако дамите ръсят похвали, ще ги разберат превратно.“

Из „Как да се държим в обществото“

Без съмнение това са пълни глупости. Психолозите са доказали: 99 на сто от мъжете подсъзнателно очакват одобрение и възхищение. Ще бъде жалко, ако не се възползвате от тази умилителна слабост на силния пол. Преди това не пречи да изкарате начален курс за повишаване на квалификацията в изкуството да ласкаете.

happy-couple-692725_1280

Школа по прелъстяване

Артисти, учители, лекари, спортисти, банкери — всички мъже, независимо от жизнен опит, положение в обществото и ниво на интелект, са обединени под една обща особеност: от време на време имат нужда да получат потвърждение на собствената си значимост. Интересното е, че те възприемат комплиментите различно от жените. Ако за нежния пол красивите думи са витамин за щастие, то за мъжката половина на човечеството похвалата е ръководство за действие. Погледнато така, комплиментите са най- сигурният начин жената да получи свобода и безгранична власт. Ето пет практични съвета за тези, които искат да използват комплиментите за мирни цели.

Ценни кадри

На мъжете им харесва да забелязват у тях „племенни“ качества — сила, смелост, воля, сексуалност. А също и да ги хвалят или поощряват за професионални успехи или любимо увлечение — автомобили, ремонт, спорт. Комплименти относно външността им обаче не ги трогват. Фрази от типа „Колко си красив днес!“ са безполезни.

Истината и само истината

Хвалете само качества, които наистина съществуват. Да кажеш на хилав програмист във фитнес залата: „О, някой скоро ще прилича на Шварценегер!“, е по-скоро жестоко. Търсете с какви качества се гордее мъжът срещу вас и тогава се изказвайте. Тънка струна има във всяка мъжка душа, само че някои много успешно я крият.

Трудности в превода

Понякога се налага да направите неискрен комплимент. Внимавайте за изражението си. Например казвате: „Толкова сте остроумен, отдавна не съм се смяла така“, но забравяте да изтриете отегчението в погледа си. Естествено, вашият събеседник веднага ще реши, че го иронизирате. Тонът също има значение. Мъжете не обичат фалша и глезеното писукане. Ценят много повече интимно понижения глас.

Двойно дъно

Формулирайте ясно комплимента: в него не бива да има двусмислици. Например, ако заявите: „Какъв необикновен профил имаш“, вашият събеседник може да реши, че му правите намеци за дългия му нос.

Секретно оръжие

Мъжете не бива да бъдат постоянно обсипвани с похвали — иначе ще се разболеят от мания за величие. Затова правете комплименти рядко, но с чувство и стил. Например, ако рядко, но искрено казвате на мъжа си: „Ти си невероятен. Какъв късмет, че си до мен!“, той ще се постарае да бъде за вас и каменна стена, и швейцарска банка.

Тест за устойчивост

И още: използвайте комплимента като тест, чрез който ще научите много за характера на любимия мъж, както и за съвместното ви бъдеще. Направете му лъжлив комплимент. Ако той е избухлив и възприема света в черно-бели цветове, вероятно ще се разсърди и ще реши, че го правите на глупак. Ако се зарадва на думите ви, неговата слабост е самовлюбеността му. А ироничният ще ви отвърне по същия начин — сигурен знак, че имате пред себе си достоен съперник. Нима не го искате точно такъв? Когато човек може безнаказано да манипулира, животът става прекалено скучен.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара