Защо жените не понасят Другата? Убийствен въпрос. Застрелвал ме е стотици пъти. Не падам убит – аз съм храбър мистериозник. Пада убито чувството ми за справедливост.

Справедливо е да се появи Другата, когато дългогодишният секс е ръждясал, когато нито едно възвишение не те покрива с усещането за победител, когато ароматите са предимно в тенджерата, а сладостните възклицания – в миналото.

jealousy

Справедливо е да се появи Другата, когато не искаш да си развалиш семейството, когато децата вдигат врява, а жена ти вдига мизата на месечната ти задължителност. Ти не искаш да разбиеш тази матрица, по някакъв начин моралната ти същност се приютява в нея като в тенджера – ала под капака кипи твоята мъжка ловна страст. Тя ти е в природата. О’кей! Пази я, както пазиш тенджерата. Съвкупи едното с другото. Без да те гепят. Това е майсторлъкът.

Сега върху ми падат клетви и прокоби. Скъпи дами, майки и съпруги, приемете реалностите, инак ще се задавите в старите си представи за смисъл на дома. Защо не ни позволявате да си превърнем фантазиите в легло за Другата, където ловецът ще насити нагона: ще убие скуката, ще отвори капака, за да изкипи напрежението. Уверявам ви: ако можете да понесете този лов, значи сте готови да принесете жертва на личната си Диана. Богинята на лова ще ви се отблагодари. Вашата поносимост

ще ви донесе много повече дарове, отколкото скандалите,

драмите, писъците. Тия изпълнения са на ръба на разрива, те ще ви катурнат тенджерата със семейните аромати. Нали и вие не искате това?

Значи: приемете Другата

Тя така и така витае в мъжкото съзнание, понякога го слита по сто пъти на ден. И ето, той, защо го наричаме мръсник?, вади стрелата от колчана и стреля. Другата – ранена или не – пада. В хотелската стая, в апартамента на колегата, къде, няма никакво значение. За вас е важно само едно: да не падне в семейната спалня. Там Другата ще одриска вашата тъй дълга семейна сага. Бъдете благодарни, че Той не я въвежда в семейните чаршафи. Това е част от благородството му. Той уважава – каквито и да ги върти с Другата – вашата персона, моралната матрица, дома. Другата е извън него. Това е достойно.

Възприемете съперницата като неизбежната временност,

сезонната реалия, понесете я, преглътнете нейното видимо и невидимо присъствие. Не трепвайте, когато апаратчето му пейне от нейното среднощно съобщение. Приемете радостните й SMS-и като послание към вас: тя ви изпитва, тя ви предизвиква. Ще се хванете ли?

Ако да, значи сте я възнаградили. Вашето съзнателно мълчание в случая работи за каузата ви. О’кей. И вие като него не желаете да взривите семейната матрица. Тогава бъдете умна и щедра.

Играйте великата роля на недосегаемата

Вярвайте, че рано или късно Другата ще се изнесе. Какво ли не лекува времето. Нали знаете онази химия как изветрява: човек се събужда една сутрин и с изумление чувства, че няма чувства. Природата е измела страстите и неволите, писъците и розите, копията и агонията. Егати справедливостта: ние забравяме собствените си драми!

Мъжът с Другата е друг мъж. Във всеки случай не е същият.

Той е зареден с нейните форми и аромати, с нейната нова информация и набор от фрази, спомени, собствени рекламни послания, тя и той взаимно се омайват от качествата на стоката си, която разопаковат в онази стая.

Той ще се прибере у вас като победител. Ще забележите новия блясък в иначе претръпналите към вашата гледка очи. Ще забележите активирано действие. Умът му заработва на по-високи обороти. Той гради сюжети, пише сценарии,

измъква се сполучливо, за да не ви нарани

Той крие Другата (или така си мисли) в името на статуквото. Вашата интуиция обаче му изиграва най-неочакваната шега: вие сте публиката, не ръкопляскате, разбира се, защото ще се чуе. Нито вряскате. Вие гледате и се усмихвате. Вашата най-благородна роля. Ролята на наблюдателя.

Ето го вашето мъжество: да понесете уханието на чуждия парфюм, ритъма на новите му говорни реакции – защото мъжът с Друга и изказа си мени. Понесете и нейното червило по ръба на яката. Новия му навик от антрето да се шмугне в банята. Там той измива Другата. Той се явява пред вашата вечеря. Не, той не вдига скандали, не ви обижда, защото иска да играе още ролята на господаря. Бъдете благоразумна като него: не го наричайте мръсник, даже не мислете за него като за мръсник. Мислете го като отново щастливия ваш мисионер в живота. Обдарен с шанса на Другата. Ако сте достатъчно мъдра, тъкмо тази пиеска ще ви изпълни с още значения: ще откривате колко сте разумна, как вашата търпимост преминава от морална категория във философска. Вие вече сте над неговата конкретност: той крие неблагодарната Друга, вие криете собствената си дързост.

Така се превръщате в режисьор на спектакъла

Вече можете във всеки момент да изобличите злодея, ала не искате, благородството ви е превърнало от публика в съдия. Вие шашкате съпруга си тъкмо с тази нова мисия: колкото повече кръшка той, толкова повече засиявате вие. Ето това е и отмъщение, и върховна роля за спасяване на кораба. Капитанът приема щорма, за да изведе кораба. Без него, щорма, яхтата ще затъне на брега. А там е ясно: ругатни, отпадъци, хиляди разпокъсани вериги – разводите са скучни като надежда. Я по-кротко, така и така щормът ви е налетял. Налетете му обратно със своята ангелска търпимост. Само тя ще отдалечи кораба от оня бряг, осеян с хиляди удавници. Тия глупаци, дето си мислят, че разводът е вратата на любовта. Глупости, дами! Ако допуснете развода, значи се признавате за удавена.

 

 

 

 

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара