Размерът на мъжеството постоянно занимава представителите на силния пол. Резултатите от ново проучване показват, че съвременните мъже се вълнуват повече от дебелината на атрибутите си, отколкото от тяхната дължина, пише в. „Дейли стар“.

hand-477459_960_720

Според изследването, публикувано в сп. „Journal of Sexual Medicine“, все повече мъже залагат на хирургически опции за удебеляване на члена.

Дерматологът д-р Луис Касавантес, които извършва процедури за уголемяване на пениса в клиника в Тихуана, Мексико, отчита, че стотици мъже от цял свят прибягват до услугите му, водени от желание за по-голям диаметър на мъжеството.

Проучването разкрива още какво разбират мъжете под „малък“, имайки предвид дължината и обиколката на пениса си.  Оказва се, че като нещастни притежатели на малък член се определят мъжете, чиито полов орган в нееректирало състояние е дълъг 9,2 см с диаметър 9,3 см.

Сертифицираният пластичен хирург от САЩ д-р Дейвид Алеси обаче отправя предупреждение към мъжете, че фикс-идеите им по отношение на половия орган могат да са симптом на сериозен психологически проблем.

„Проучванията дават противоречиви данни, но се смята, че размерът на средностатистически пенис в ерекция е между 12,7 и 15,7 см. Повечето мъже, които смятат, че членът им е твърде малък, е по-добре да се обърнат към психиатър, а не към хирург“, казва д-р Алеси.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара