Казват, че няма мъж, който да не е погледнал друга жена освен своята собствена. Ако това е природа, не трябва да ритаме срещу нея. Временните увлечения се прощават, но най-противното нещо на света е, когато той, в стремежа си да скрие мръсната си връзчица, си позволява да ви засипва с нежност и внимание, да се разхубавява, да пази диети. Въобще – има нахалството да се променя, и то под въздействието на друга жена. Лесно ще го хванете, ако знаете кои са най-изобличаващите му действия.

infidelity-379565_1280

Правило първо и най-важно

Ако той има любовница, ще го забележите по опитите му да скрие щастието, което е намерил другаде. Почти всички мъже, щом стигнат до изневяра, правят всичко възможно да приспят вниманието на законната си жена. На нея изведнъж й се изсипва божията благодат под формата на букети цветя, нови дрешки, задоволени капризи. Масажират й гърба, купуват й шоколадови бонбони, проявяват невероятна щедрост към фризьора. Зад цялата фасада от подаръци и фалшиво внимание се крие гузната му съвест. Не го забравяйте. Рязката промяна на отношението на виновника към семейството му е предупредителен червен сигнал за опасност. Особено ако дотогава сте свикнали на мрачни недомлъвки, тежки мълчания и кисели физиономии. Към минус клони вероятността той внезапно да е оценил безкрайното щастие, с което Господ го е дарил, когато ви е запознал. Затова вземете спешни мерки да разберете каква е истинската причина за промяната.

Правило второ, не по-маловажно

Докато външно измамникът се опитва да приспи вашата наблюдателност с обгрижване, дълбоко в себе си той вече въобще не се интересува от вас. Сигурен признак, че умът му витае мнооого далече от семейното огнище, е амнезията му за най-важните празници. Какво от това, че ви е купил нова пералня, след като е забравил рождения ви ден?! Той вече не слуша съпричастно служебните ви проблеми, няма никакъв интерес какво ви е казала съседката, докато сте простирали заедно, въобще не може да се съсредоточи върху бележките на детето в училище. Дори приятелите му вече не са в центъра на неговото съзнание. Когато си е вкъщи, подлецът, съзнателно или не, обикновено гледа в някаква своя си точка на стената, вторачва се в телевизора или вестника и забравя за околните. Той е изключен.

Правило трето, много коварно

Мъжът с любовница обича да се усмихва. Идва му отвътре. Душата му лети и това е изписано на коварното му личице. Ако той е безпричинно ве­сел, оптимистично настроен, любезен с всяка прода­вачка, данъчен служител или телефонен техник, не изпадайте в умиление, а бъдете нащрек. Паднал е в капана на друга жена! Тя е обсебила разума и чувс­твата му и всичко му изглежда розо­во. И докато той лети в небесата, околните остават с впечатлението, че се е превърнал в абсолютен глупак. Защото измамникът не се задоволява само с необяснимата вечна усмивчица, ами най-наивно се стреми да бъде всеопрощаващ, добър и деликатен с останалите, да им предложи малко от своето щастие. Разбира се, ако той откаже да се разправя със сервитьорката, която вече втори час не носи пържолите, при условие, че във всяка друга ситуация ще направи грандиозен скандал, това не означава директно, че той хойка. Но е чудесен повод да си помислите защо изведнъж е започнал да ходи на работа в неделя.

Правило четвърто, което е пълно безочие, защото подценява способността ви да познавате часовника

Колкото и да са изобретателни мъжете, те не могат да променят факта, че денонощието се състои само от 24 часа, а седмицата – едва от 7 дни. Ако досега са смествали работа, домашни задължения и удоволствия в тези рамки, те вече се чудят как да удължат времето, за да бъдат по-дълго с новата особа, появила се на хоризонта. Най-често това е за сметка на семейството. Внезапно работното му време или поне версията, която ви се поднася, става разтегнато до безкрай. Извънредните заседания, събрания, оперативки, командировки и работни вечери никнат като гъби. Той се прибира вкъщи все сит, доволен и бодър като краставичка, въпреки че официално би трябвало да е бил до този момент зад бюрото си и да е слушал досадния си шеф. А най-гадното е, че с цялата си наглост мръсникът се опитва да ви изкара вас мнителна, сякаш не познавате часовника.

Правило пето – очеизваждащо

Оня вечно мърморещ, сбръчкан, отпуснат, безразличен към външния си вид ваш съпруг изведнъж се сеща за какво служи огледалото. Той си купува гребен, мие си косата с шампоан и балсам, тръгва на фитнес, критично оглежда цветовото съчетание на костюма с вратовръзката и даже си лъска обувките. Нечувано! Може да сте му повтаряли около 180 пъти, че зелените чорапи са нещо, което естетиката е изхърлила от употреба, но резултатът е бил плачевен. А сега, без някой да го подсеща, той е започнал сам да оглежда недоволно старите си пуловерчета и дънки. Ако същият консервативен тип се осмели ей-така, без причина, да си купи нещо екстравагантно, да си сложи розова вратовръзка и светлосини слънчеви очила – ми това си мирише отдалеч на незаконна връзка! Крадливата фръцла вероятно е някаква модна непълнолетна маниачка, която мрази скучните улегнали мъже.

Правило шесто – нищонезначещо

Не се втурвайте въоръжена с лупа да търсите дълги руси косми по реверите на сакото му, да го подушвате в опит да откриете следите на чужд парфюм или да оглеждате ризите му за следи от червило. И не очаквайте да разобличите изневярата в собствената ви спалня. Това го има по старите романи и сладникавите филми. Живият живот е по-жесток. Всичко вече е съсредоточено в офиса, заведенията са идеално място за любовно стискане на ръцете и прокарване на пръсти по краката, кръстосани под масата. А и в хотелите от миналия век вече не искат паспорт и брачно свидетелство, за да дадат стая на някоя двойка. Но, ако все пак вечерта забележите, че бельото му е наопаки, спомнете си дали е имал час при лекаря същия ден.

Правило седмо е най-отвратително, защото точно тук ви очаква дилемата какво да правите по-нататък

Започнал е да лъже. Първо, с дълги объркани обяснения, а накрая – съвсем цинично – с кратки фрази, и то докато ви гледа в очите. Ама не става дума за фатални неща, а за дреболии, Например, че магазинът е бил затворен, когато е тръгнал да купува хляб. Или че кучето вече е разходено, когато го помолите да го свърши. Може да ви лъже глобално, за да прикрие изневярата си, а може просто да тренира с малки невинни неистини. Но при всички случаи е ужасно унизително. Тогава вече трябва да вземете решение какво ще правите с живота си. Дали пък да не си намерите любовник?

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара