Позитивни музикални вибрации от Румъния, Словения, Черна гора и Сърбия ще звучат от сцената на фестивала на независимите артисти и производители на крафт бири rtm+beer 2015.

UFE

Фокусът на събитието тази година са Балканите. На 12 и 13 септември в обширното пространство в и около Маймунарника в Борисовата градина публиката ще се наслади на музикално пътешествие из околните държави.

От  дълбоките дебри на хип-хопа и съвременната денс музика е вдъхновена авторската продукция на оригиналния бийт-мейкър и DJ PHILLIE P (Сърбия), част от Mystic Stylez Collective в Белград.

SPACEWALKER

Директно от сръбската столица идва и SPACEWALKER. Водещ на предаването Balanso по най-слушаната радиостанция в страната B92 и автор на култова поредица Balance-партита, той повече от десетилетие е абсолютна инстанция с феноменални находки в ъндърграунд хип-хопа и дийп джаза.

MR.Goju

Подобна е биографията на човека зад радио шоуто Migrations MR.GOJU (Черна Гора), който над 10 години поддържа в него свеж и модерен поглед върху добре забравените броукън бийт класики, както и новите хаус, фънк, соул, джаз и суинг изпълнители.

DJ WOO D_Radio Nula

Към компанията ще се присъединят и NULA DJ Set от Словения (представящ себе си като „бар, клуб и bboy батъл диджей едновременно“), рамо до рамо с Woo D, които ще ни разтанцуват в стиловете фънк, соул, джаз, латино, рап, афро, фънки брейкбийт и избрани класики от 60те, 70те и 80те.

 

 

 

И за да бъде пътешествието пълно, ще се насладим на музикалната селекция на KOSTA – активен организатор на събития и управител на лейбъла AWD House в Румъния, който обещава подобаващо забавление в целия регистър от джаз, ню фънк и даунтемпо, чак до разнообразни афро звуци, техно и традиционен хаус.

KOSTA

Лятната прогноза за уикенда е гарантирана и от сънародника му UFE, който ще продължи парти линията с хип-хоп върху горещи африкански ритми и тропически латино звуци, миксирани с джаз и фънк брейкове.

Динамична съвкупност от всякакви влияния, музикалната селекция вещае едно: музика, която прави бирата по-вкусна… а защо не и обратното?

Входът в двата дни на фестивала ще е свободен.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара