Рекламната агенция Saatchi&Saatchi и агенцията за маркетингови изследвания Pragmatica създадоха нова  класация „Магнетични брандове“, която подрежда марките от определена категория продукти спрямо силата им да привличат и задържат потребителя. В първото й издание са представени 15-те най-магнетични бранда кисело мляко. Ето кои са те, според потребителите:

Magnetic.Brands.Top15.Yoghurt

Проучването се позовава на резултатите от онлайн изследване, проведено на национално ниво сред представителна извадка от 600 души. Силният бранд е един от основните фактори за постигане на траен пазарен успех в тази популярна сред потребителите група продукти.

Данните показват, че повече от 80 на сто от българите консумират кисело мляко поне няколко пъти седмично. Над 90% от тези потребители купуват основно до три различни марки кисело мляко, най-често редувайки ги. Изследването разкрива също, че всеки четвърти потребител е лоялен към една единствена марка.

„Бранд магнетизмът“, както се нарича величината на измерване, се формира от редица фактори и се пресмята като индекс от 0 до 100. Някои от ключовите фактори, които определят силата на привличане, са това доколко познат е брандът, доколко свързани се чувстват потребителите с него и доколко биха го препоръчали.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара