В основата на всичко стои любовта. Любов към себе си. Любов към другия пол. Любов към близките. Любов към това, което правиш. Само това, което наистина правиш с любов, разцъфтява. Там, където няма любов, няма и успех.

Az izbiram liubovta coverНовата книга на Наталия Кобилкина „Аз избирам любовта“ учи как да отключим енергията на любовта и да живеем чрез нея.

„Аз избирам любовта“ събира най-доброто от интензивната практика на Наталия Кобилкина в областта на сексуалното общуване и личностното развитие, обединявайки практични напътствия, психологически похвати и техники от НЛП.

69-те практични съвета на Наталия ще преведат читателя през етапите на съблазняването – от подготовката на психично и физическо ниво до конкретни техники и похвати за водене на разговор, за да разкрият малките тайни на големите чудеса. Защото тук съблазняването не се изчерпва с флирта, то е вътрешна нагласа и начин на живот.

Издателство „Софтпрес“ организира безплатна лекция за почитателите на Кобилкина на 27 април от 19 часа в балната зала на хотел „Радисън“.

Откъс от „Аз избирам любовта“:

Любовта към себе си е игра с правила. В това отношение всички приличаме на малки деца – имаме нужда от правила. Да храниш детето си единствено с шоколад, само защото го иска, не е любов. Като деца имаме нужда от график и режим. Имаме нужда да ставаме и да лягаме по едно и също време, да се
храним здравословно, да нямаме зависимости от алкохол и цигари.

Помислете какви правила сте създали сами за себе си и си отговорете честно дали наистина ги спазвате. Напишете списък с 10 неща, които отдавна отлагате и все не можете да намерите време за тях. Точно те са много важни. Всичко, което не е изчистено, всяко неспазено обещание, стои като преграда в полето ви и ви изтощава.

Научете се да гледате на себе си не като на голям човек, а като на малкото дете, което има нужда от основни неща като грижа, любов, добри думи.

Всяко дете обича да му казват истината и ако обещаваме нещо на себе си, трябва да го спазваме, иначе ще живеем в лъжа. Помислете си как се чувства вашето вътрешно дете, когато го лъжете и не спазвате обещанията си. В момента, в който си кажете „Искам да направя…”, започва да се отделя енергия, насочена към постигане на желаното действие.
И когато в крайна сметка се откажете, отделената енергия се превръща в автоагресия или депресивност. Още по-лошо – ако често не изпълняваме своите цели, започваме все по-малко да вярваме в себе си и в един момент решаваме, че няма смисъл да имаме желания, отказваме се от мечтите и изпадаме в депресия.

Превърнете го в свой навик – винаги, когато кажете „Искам да
направя…”, просто го направете. Промяната в живота ви ще бъде изумителна. Всеки път, когато изпълняваме свое желание, ние се зареждаме с енергия за следващите. Не отлагайте щастието за утре!

Грижа

Помислете добре в кои сфери от вашия живот се грижите за
себе си и къде не си позволявате грижа. Тук не става въпрос само за физическото тяло, а за всички ваши нужди, включително за пространството около вас. Осигурявате ли на очите си красиви гледки? Позволявате ли си да пазите само добри спомени? Имате ли време за фитнес, почивка, обяд? Това е като приказката за двамата дървари – този, който почивал, отсичал повече дървета, защото имал време да си наостри триона.

Неотдавна бях на един семинар и ми се обади асистентката ми, за да уточним графика на консултациите. „Нали си предвидила и обяда ми в графика?” – попитах я аз. Една от психоложките до мен много се изненада: „Ти слагаш обедната си почивка в графика? Аз никога нямам време да ям!” „Разбира се – отговорих ´ аз, – винаги включвам обяда си в графика. Ако не обядвам, не мога да работя. Това е важно за мен.”

Какво е важно за вас? Напишете личната си представа за грижа към себе си и започнете да я проявявате. Изберете първото действие още днес. Това трябва да стане начин на живот, не просто нещо временно!

Обкръжение

Много психолози казват, че всеки от нас е средностатически
сбор от 5 човека, с които общува. Замислете се за хората от най-близкото си обкръжение. Харесва ли ви да са до вас? Имате ли нужда от тях? Помагат ли ви? Да се обичаме, означава да избираме какви хора допускаме до себе си.
Напишете 5 човека, които са ви оказали влияние през детството, и 5 човека, които имат влияние върху вас през последните години. Не е задължително да познавате лично хората, които ви влияят. (Ако например всеки ден четете някоя от книгите на Антъни Робинс и усещате, че прочетеното променя живота ви, той ви влияе, без да го познавате.)

По ваша преценка колко от хората в  списъка ви са щастливи и колко – нещастни? Ако всички са нещастни, спешно трябва да смените обкръжението си.

Не мислете, че нямате избор – винаги имате избор. Но ако наистина сред близките ви има хора с дълбоки проблеми, опитайте се да черпите от тях не отрицателното, а доброто. Ако най-близката ви приятелка за пореден път се оплаква от мъжете, кажете: „Стоп! Разкажи ми нещо хубаво. Ако не можеш, по-добре мълчи.”
Едно от важните условия, когато преследваме мечтите си, е да сме обградени от хора, на които искаме да приличаме. И обратното – ще се уловите, че когато имате щастлива връзка например, от обкръжението ви изведнъж отпадат тези, които ви дърпат назад, склонни са към непрекъснато мрънкане или са вечно сами.

Върнете се към десетте души от своя списък и помислете кого искате да премахнете още днес – кой не ви дава енергия, кой не ви обгражда с любов, кой ви затрупва с проблеми?
Искате ли да приличате на хората, които са до вас? Не? Тогава
отидете там, където има личности, които бихте искали до себе си! Запишете се на йога, футбол или в някакъв специален клуб. Да обичаш себе си, не е лесно и вероятно в началото ще се сблъскате с отрицателни реакции. Ще започнете да чувате упреци, че сте високомерни, че сте вирнали нос, но е важно да си зададете въпроса: себе си ли избирате, или чуждото одобрение?

Да си №1 за себе си

Напишете 10 отговора на въпроса „Какво заслужавам?”.

Да спя с красива жена/мъж. Да нося рокля от известна марка. Да живея в еди-кой си квартал или град. Да бъда винаги красива.

Когато приключите, прочетете списъка на глас и забележете как се чувствате. Сега увеличете всичко десетократно. Ако сте написали „искам кола”, нека стане „искам хеликоптер”; ако сте написали апартамент – нека стане замък. Правете това упражнение редовно и непрекъснато увеличавайте исканията си.

Спомнете си моменти, в които сте отстъпили заради някого, и помислете дали не сте могли да изберете себе си. Дайте си сметка за всички онези случаи, когато не сте имали желание да направите нещо, но въпреки това сте се насилвали да го направите. Помислете как по друг начин бихте могли да реагирате. Създайте си ново правило – винаги да правите само това, което наистина искате от сърце. Дайте това право и на другите, без да им се сърдите.

Ако слагате себе си на първо място, никога няма да се дразните от хората, които го правят. Не се плашете от това, че някой ще ви се разсърди и ще го изгубите. Хората, които трябва да присъстват в живота ви, ще останат.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара