При създаването им през XIV в. в Каталуния еспадрилите са имали далеч по-различно предназначение от настоящото им. Това е решението, което хората избират, за да предпазят ходилата и тялото си по време на продължителния работен ден. Еспадрилите са предпочитани по онова време и от войниците, които трябва да бъдат издръжливи и по време на обученията, и в разгара на битката. Днес този модел обувки се радва на широка популярност и, както се подразбира, е олицетворение на горещата потребност да се открояваме със стил и вкус.

За качеството на еспадрилите, което трае няколко лета

Разковничето е в изначалната им роля – това е обувка, която позволява на ходилото да диша, а на тялото – да се охлажда.

Неслучайно те стават изключително популярни най-напред в Китай и след това – в цяла Южна Африка. Постепенно търговците започват да разчитат на крупни печалби от износа им зад испанска граница. А интересът към тях се дължи и на материалите и здравината им – ако преди е трябвало да са надеждни на бойното поле, днес основното изискване към тях е да ги носим поне няколко лета.

Безспорно, едно от най-големите преимущества на еспадрилата е, че тя е шита, а не лепена. Сред изобилието от маратонки, кецове, чизми, боти все по-рядко ще срещнете дизайнер, който влага допълнителни средства за зашиването на подметката към основната част. В сравнение с други модели обувки, еспадрилите си остават много по-устойчива и рентабилна. Ако вече сте собственик на такъв модел и сте се доверили на качествен производител, вероятно сте се убедили в думите ни.

На какъв аутфит подхождат еспадрилите

В значителна степен това зависи от модела, на който сте се спрели. Преобладаващата част от брандовете залагат на дизайни, които се вписват и подчертават перфектно спортно-елегантната визия. Сред дамите еспадрилите са предпочитани заради това, че еднакво добре прилягат и на плисирани поли, и на ефирни рокли, и на тесни джинси. Можете да се убедите в това, ако разгледате предложенията G-Star Raw.

Мъжете могат да съчетават този модел обувки с дънки, елегантни панталони, къси гащи, което навява единствено на вкус и усет към детайла. Съвременните модели се изработват от разнообразни материи, а някои от тях съчетават здравината на кожата с дързостта на велура. Поради това, че можете да откриете варианти с каишка, дантела, кариран текстил, брокат, различна височина и дебелина на платформата, на практика имате възможност да носите един чифт в няколко комбинации, а намирането на подходящите аксесоари е много по-лесна мисия, отколкото ако носите друг модел обувки.

Някои стилни идеи, предложени от стилистите

Да започнем с варианта еспадрили на платформа. За ниските дами е удачно да подчертават красотата на глезена с по-високи еспадрили. Обикновено за изработката на твърдата част се използва гума и корк, а на местата, където ходилата се уморяват най-често, производителите омекотяват натиска. Масова практика е привнасянето на рециклирани влакна, като за да бъдат устойчиви в по-влажно време, подметките са подсилени с грайфери.

На следващо място стои въпросът дали еспадрилата да има каишка, или не. Оптически каишката прави крака да изглежда по-къс, тоест отнема от ръста, затова съветваме дамите с по-висок ръст да подбират именно такива варианти. Важно е да знаете, че самата каишка е „по-задължаващ“ детайл, което означава, че приоритетно е добре да избирате по-къси дължини – три-четвърти панталони, къса пола, дънкови къси гащеризони и т.н.

Значение за цялостната визия имат и цветовете на чифта, който сте подбрали. Вече споменахме, че еспадрилите дават свобода на своите притежатели да съчетават кройки и материи по лично усмотрение. Единственото, за което трябва да внимавате, се изразява в правилото: „шарена обувка – едноцветни дрехи“ или „едноцветна обувка – пъстри дрехи/ едноцветни дрехи“. Самù разбирате, че моряшкото не би си подхождало с дву- или трицветни еспадрили. Особено ако цветовете са от различни краища на цветовия спектър. Златното правило е един от цветовете, който присъства в модела, да изобилства в дрехите. Сред дизайнерите, който предлага чудесни решения в тази насока, можем да Ви насочим към Lui Jo.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара