Да бъде красива – това е мечтата на всяка жена. И гримът е нейният най-верен спътник, приятел и помощник. Без аналог. Гримът ни дава увереност, самочувствие и разбира се – подарява ни усмивка. Истинска, непринудена, заразна. Гримът носи щастие.

Ива Петкова гримьорПрофесионалният гримьор е фея. Фея, която с магическа четка преобразява всяка жена. Фея, която създава истински шедьовър върху всяко лице. Фея с кауза – да придава доза женственост, красота и сексапил на всяка дама.

Ива Петкова е професионален гримьор. Нейната безкрайна любов към грима, не след дълго даде резултат – днес тя е сред най-популярните лица в грим средите, с хиляди последователи в социалните мрежи и стотици желаещи да се докоснат до нейната работа.

За красотата на това изкуство, трудностите и перипетиите, които остава скрити за всички нас, и как се стига до върха, вижте в интервюто с Ива Петкова.

Кои ще са грим тенденциите есен/зима тази година?

В този период на годината обичайно са актуални топлите гами цветове в бежово, нюд, пясъчни тонове. Опушените гримове в комбинация с перлени отблясъци придаващи “мокър ефект “ ще са много актуални.

По-тежък или по-лек грим предпочитат дамите?

Всяка дама е различна и се съобразявам с личностното виждане, комбинирано със съвременни трендови елементи. Има любителки и на двата варианта грим визии.

Има ли гримьори, които понякога прекрачват границата и „прекаляват“ върху лицата на своите клиенти?

Според моите виждания – има. Но всеки в своите очи работи прекрасно спрямо знанията и разбиранията си. Моето мнение е, че „прекаляване“ върху лицето се отнася най-вече при изработката на тена. За мен той е 80 процента от фактора, който допринася дамата да се хареса.

Твоята работа е много отличаваща се, как успяваш да го постигаш?

Благодаря за признанието! Аз разработвам свои техники и ги представям чрез клиентите си и в своите обучения.

Не обичам да съм от масовката, а да бъда себе си. Старая се да съм продуктивна и полезна.

Кои гримове задължително трябва да носи всяка жена в дамската си чанта?

Да си призная, в моята имам само червило, просто защото гримът, който правя е изключително здрав и няма нужда от освежаване. Но е хубаво всяка дама да има червило, пудра, руж и т.н.

С постоянно идващите нови тенденции, класическият грим актуален ли все още?

Разбира се, класическият грим всъщност е червеното червило и очната линия. С тенденциите се видоизменя техническата му направа.

Кой е любимият грим на дамите?

Този, който ги прави да изглеждат звездно, освежено и още по-красиви. Вкусовете са различни. Адаптирам се към всеки.

А кой е твоят любим грим?

Аз съм моногамна. Моят грим е нюд с лека опушеност при очите, изпипан, издръжлив тен и устни в натурален цвят.

Ти даваш make up уроци, което е доста отговорна задача. Как реши да станеш учител?

Имах доста дълъг период, докато се почувствам готова да преподавам. Трябваха ми седем години, но след участието ми в един конкурс за гримьори,  в който спечелих второ място, си казах, че трябва да надграждам себе си повече и да прокарвам своя стил на работа.

Кой е правилният начин да се грижим за кожата на лицето? Особено след професионален грим, който е стоял на лицето ни повече от 10 часа?

Дълготрайният и водоустойчив грим се почиства по-трудно и трябва да се отдели повече време. Използват се продукти за почистване на грим, като всяка дама има свои пристрастия какво да ползва.

Не е препоръчително да спите с него, ако наистина искате да имате свежа и красива кожа.

Какво ти дава тази професия?

Тази професия е моят живот, правя всяко нещо с любов и с всяка клиентка се старая, защото тя е моето рекламно лице.

Мога да работя 24/7 и да не ми омръзва, защото ме зарежда емоционално и се чувствам полезна и на себе си и на всички около мен. Обичам да се развивам и да надграждам постоянно.

Кое е най-важното качество, което всеки гримьор трябва да притежава?

Всеки гримьор трябва да е старателен и да има уважение към двупосочността в професията. Трябва да не забива на едно място, а да надгражда своите способности.

Трябва да е искрен с клиентите си и това, което представя като своя работа пред аудиторията и в реалността да съвпада, а не да се разминава като качество.

Как успя да се наложиш като един от най-търсените и най-добрите гримьори в България?

Когато някой е себе си – без демагогии и лицемерие, когато си върши съвестно и изпипано работата, без да парадира, а постепенно да постига своите идеи целенасочено – това се оценява.

Аз съм позитивен, отговорен и трудолюбив човек. Радвам се, че има такъв огромен интерес към работата ми и се чувствам горда, че в годините това постоянство се оценява.

Благодаря на всеки доверил ми се клиент, курсист, колега!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара