„С БНТ на училище“ по БНТ 2 поднови излъчването на видео уроци „На фокус VII клас“ в помощ на предстоящите изпити за Национално външно оценяване след 7. клас. Поредицата включва уроци за произведения, теми, преразкази, пряка и непряка реч, правопис, задачи, уравнения и решения, с които подпомага седмокласниците за НВО по български език и литература и по математика.

БНТ 2 излъчва „На фокус VII клас“ в понеделник и вторник от 10:00 ч., с повторение от 15:00 ч. Учениците и родителите им, които са пропуснали уроците през седмицата могат да гледат уроците отново в събота и неделя от 08:00 ч. Понеделник и събота са дните за български език и литература, а вторник и неделя за математика.

Образователната програма „На фокус VII клас“ е част от кампанията „С БНТ на училище“, която стартира по инициатива и с подкрепата на Министерството на образованието и науката, в условията на въведеното извънредно положение в страната през месец март 2020 г. Тогава по БНТ  2 бяха излъчени

над 500 урока за учениците

от 1 до 7 клас по общообразователните учебни предмети и за учениците от 12 клас за Държавния зрелостен изпит по български език и литература. През миналата учебна година бяха реализирани и излъчени 180 урока – 120 по български език и литература и по математика за 7 клас, а останалите 60 подпомогнаха зрелостниците за матурите в XII клас.

Образователната програма е подготвена от Министерството на образованието и науката и включва теми като: „Моделиране с изрази, линейни уравнения и неравенства“, „Трансформиращ преразказ“, „Сложно съчинено изречение“, „Линейни неравенства с едно неизвестно“, „Еднакви триъгълници. Питагорова теорема“, „Разлагане на многочлени на множители“. Това са част от уроците, които ще предоставят възможност всички деца от 7 клас да имат равен достъп до образование.

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара