Българското рок явление Intelligent Music Project ще представи страната ни с песента “Intention” на тазгодишното издание на Евровизия, което ще се проведе в Торино през месец май. Групата в състав Рони Ромеро, Стоян Янкулов – Стунджи, Славин Славчев, Бисер Иванов, Иво Стефанов и Димитър Сираков ще бъде част от първия полуфинал на Евровизия, който ще се излъчи на живо по БНТ 1 на 10 май от 22 ч. На 12 и 14 май по същото време телевизията ще излъчи и втория полуфинал, както и финала на конкурса.

Заедно със забележителния беквокалист на групата Славин Славчев правим кратка ретроспекция на очертаващата се изключително успешна 2022 година за него в професионален план.

Славин е един от най-ярките изпълнители в България. Славата го връхлита през 2015 г., когато печели музикалния формат Х-Factor. На финала пее в дует с един от най-популярните рок изпълнители в историята – Джо Лин Търнър. Няколко години по-късно, през 2018 г., се присъединява към супергрупата Intelligent Music Project като беквокалист.

2022 г. се очертава изключително динамична за теб – издаде албум, а след броени дни ще се качиш и на сцената на Евровизия заедно с Intelligent Music Project. Чувстваш ли, че това е твоята година?

Да, 2022 тръгна наистина много силно. Ангажиментите са много, проектите, с които съм се захванал също, но това може само да ме радва и мотивира. Знаете, че за нас, изпълнителите и артистите, е нужно вдъхновение, а сега определено чувствам, че имам много от него. Надявам се, че годината ще завърши с поне същия успех, с който започна – тепърва предстои да видим.

Какво е чувството преди старта на Евровизия?

За нас старта на конкурса беше даден още през декември миналата година – оттогава не сме се спрели. Направихме страхотно промо турне, където представихме пред българската публика за първи път песента ни „Intention” на живо. След това имахме множество ангажименти, снимки, интервюта, репетиции. С наближаването на Евровизия всички тези ангажименти се удвояват, да не кажа и утрояват. Направихме европейско мини турне в Амстердам, Брюксел и Париж, среща с най-големия фен клуб на Евровизия в Гърция, сега активно се включваме в събития и т.нар „партита“, организирани от конкурса – в Лондон, отново Амстердам и Тел Авив. И времето неусетно мина, съвсем скоро ще бъдем в Торино.

Колкото до това какво е чувството – и аз, и останалите момчета се вълнуваме все повече да видим как ще изглежда на тази сцена шоуто, което подготвяме.

Чувстваш ли притеснение?

Не бих казал. По-скоро отговорност, че представяме не само самите нас, но и България. Знам, че всеки от нас ще даде най-доброто от себе си на сцената.

А спокоен ли си, че отговорността е споделена, тъй като не си сам, а с още петима души? Вероятно е много важно каква е атмосферата в групата, да успеете да се стиковате.

Определено е така, отговорността е споделена, но в добрия смисъл. Ние сме група и свирим заедно от много време. Прекарваме много време заедно по репетиции, концерти, турнета, познаваме се, можем да разчитаме едни на други. Нека го кажа така – приятелството, което имаме ни помага още повече, ако го нямаше щеше да е много по-трудно всичко. А ние се разбираме често и без думи. Щастлив съм и  спокоен, че ще бъдем заедно.

Как се приема песента от публиката, след всички концерти у нас и в чужбина, какви са реакциите на феновете?

Забелязвам, че песента става все по-любима на феновете. На концертите става страхотен купон на нея, всички са на крака, искат я и на бис. В Лондон, на партито, на което бяхме, емоцията беше страхотна, защото публиката я пя с нас от началото до края. Казаха ни и, че бележи рекорден брой слушания в музикалните платформи, които се увеличават ежедневно с наближаването на конкурса.

Какво казвате с “Intention”, какво е основното послание?

То е много актуално и много ясно – да се изправим срещу всичко онова, което ни плаши, да осъзнаем, че врагът не е никой друг, освен нашата собствена неувереност. Живеем във времена, в които повече от всякога имаме нужда от силното намерение да  променим целите си и да се научим да живеем в помощ на другия, с грижа към останалите.

Успяхте ли да чуете песните на останалите представители на конкурса от другите държави, да се запознаете с участниците?

Следим конкуренцията, както се казва. Има много хубави песни. Това е хубавото на Евровизия – виждаш на една сцена разнообразие от стилове, артисти и виждания за шоуто, за облеклото дори. Относно участниците, с част от тях успяхме да се запознаем и поговорим по време на общите участия, които имахме досега. Представителите на Молдова, например, много ни допаднаха, веселяци са. В Торино вече ще имаме възможност да се запознаем с повече участници, в крайна сметка всички минаваме през еднакви емоции, вълнение и малко притеснение и ще ги споделим заедно.

Какво би казал на българите в чужбина, които ще имат възможност да подкрепят групата и песента на конкурса?

Ще бъдем много щастливи да получим подкрепата на нашите сънародници, които живеят в чужбина. Ние ще дадем най-доброто, за да представим България и всеки наш сънародник достойно. Така че нека ни гледат на 10-и май от 22:00 ч. по БНТ1, когато ще е първият полуфинал на конкурса, в който ще се представим ние. Следващите дати са 12-и май (втори полуфинал) и големият финал на 14-и май отново по БНТ1.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара