Понякога за кураж, друг път за настроение – всеки има личен опит в пробването на комбинацията алкохол и секс. Действително в някои случаи сексолозите препоръчват „твърдо гориво” в малки дози за туширане на напрежението преди интимност. Освен това някои спиртни напитки подклаждат либидото и помагат на мъжа да удължи участието си в половия акт. Но тайната на успеха се крие не само в марката, а и в мярката. В този смисъл няма „сексуални” и „антисексуални” аперитиви. И тъй като всеки алкохол си има специфични достойнства, дайте да видим с какво си струва да разпалваме страстта и с какво не.

KONICA MINOLTA DIGITAL CAMERA

Бира

Отдавна не се смята за проява на лошо възпитание да се пие бира в компанията на девойка. Още повече че според някои изследвания половин литър на ден дори е полезно за здравето. В качеството на сексстимулант пивото обаче не е най-добрият избор. Постъпването на голямо количество течност води до непредсказуеми изменения в кръвната циркулация, която може да започне да се активизира там, където съвсем не е нужно в този момент. Освен това съдържащите се в бирата фитоестрогени могат да подлъжат хормоналната система и да предизвикат намаляване на нивата на тестостерона и снижаване на половото влечение.

Пределно допустима доза: 1 л

Джин-тоник

Тази популярна комбинация е от групата на т. нар. бързи напитки – бързо се усвоява, бързо опиянява и бързо се извежда от организма. Дали наистина тонизира не се знае. Обаче е доказано, че джин-тоникът предизвиква нервност, раздразнителност, чувство за тревога и безпокойство у всеки пети потребител. Без съмнение страничните ефекти от употребата му биха довели или до кавга, или до… “груб секс”.

Пределно допустима доза: 0,5 л

Шампанско

Само истинските аристократи (включително и по душа, не само по произход) сутрин пият шампанско. Пенливото вино дарява усещане за празник и вълшебство. Газировката му ускорява абсорбацията на алкохола, което води до бързо краткотрайно опиянение. Шампанското държи първо място сред препоръчителните за девственици напитки преди първия им път. Ако прекалите, махмурлукът на следващаoa сутрин ви е гарантиран, с което сексуалното преживяване наистина ще остане незабравимо.

Пределно допустима доза: 300 мл

Вино

Бакхус и Ерос вървят ръка за ръка още от Древна Гърция. Виното винаги се е радвало на лидерската позиция сред напитките, предназначени за разпалване на страстите. Приятен вкус, букет от полезни вещества и витамини! При умерена употреба този еликсир е способен да ви осигури приятна вечер, която плавно прелива в още по-приятна нощ. Виното е противопоказано при стомашна язва, диабет и склонност към алергични реакции.

Пределно допустима доза:  200 мл червено, 300 мл бяло

Водка

Макар и да не се брои за романтична напитка, от прагматична гледна точка водката е чист алкохол – без примеси, следователно без непредсказуеми странични ефекти. Опиянението от водката настъпва по-бавно в сравнение с шампанското, но и бавно си отива. Важно е да помните, че при консумацията на този концентрат периодът между приповдигнато настроение и средно и тежко опиянение е много кратък.

Допустима доза:  100 г

Коняк

Благородна напитка, богата на вещества, които влияят благоприятно на сърдечносъдовата система. Заличава напрежението и ободрява. Неговият аромат и вкус тонизират не само във физически, а и в психически план. Точно чашка коняк е алкохолът, който сексолозите препоръчват за начало на любовната игра.

Пределно допустима доза:  50-100 г

Facebook Twitter Google+

0 Коментара