Да се елиминира неонаталния тетанус, е една от целите на десетгодишното партньорство между Pampers и UNICEF.

53701

От началото на кампанията Ти помагаш на Pampers и UNICEF са постигнати невероятни резултати. През последните 10 години приблизително 500 000 бебета са били спасени и всяка секунда една майка и нейното бебе са получавали ваксина. Неонаталният тетанус е елиминират в 17 страни.

Приблизително 71 милиона майки и бебета в 21 страни, обаче, все още са в риск. Добрата новина е, че нещо толкова просто като закупуването на пакет пелени или мокри кърпички Pampers може да помогне да елиминираме неонаталния тетанус в тези страни.

Pampers UNICEF Map

Неонаталният тетанус  засяга семейства в най-бедните райони на света и най-често е резултат от нехигиенични родилни практики като прерязване на пъпната връв с  нестерилни инструменти. Веднъж заразен с неонатален тетанус, организмът никога не може да бъде излекуван и в някои части на света тетанусът все още белязва живота на едно новородено на всеки 11 минути.

Въпреки, че е нелечимо, това заболяване може лесно да бъде предотвратено с помощта на една обикновена ваксина.  Ето защо с помощта на  родители от целия свят, нашата кампания „1 пакет = 1 животоспасяваща ваксина” помага да елиминираме това изцяло предотвратимо заболяване.

Можете да подкрепите кампанията като изгледате и споделите това видео, за да достигне то до повече майки и техните бебета.

 

https://youtu.be/z_5DIoeNGWk

Facebook Twitter Google+

0 Коментара