Хълцането спира

В чаша с вода поставете чаена лъжичка сода бикарбонат и разбъркайте добре. Изпийте на един дъх. Ще видите, че хълцането ще спре веднага.

Лепило „Направи си сам“

Сигурно децата ви обичат да лепят картинки. Ето начин да приготвите лепило, което не е опасно дори и да го поставят в устата си. В половин чаша брашно сипете малко студена вода, за да получите кремообразна маса. Оставете да заври за около 5 минути. Към края на варенето прибавете щипка сол. Ако искате да го ароматизирате, прибавете му няколко капки растителна есенция или карамфил (подправка).

housewife-757809_960_720

Огледалце, огледалце…

Когато започнат да се появяват дребни черни петънца по огледалото, това означава, че задното покритие е започнало да се рони. Обърнете огледалото и на съответните места поставете малки парченца от фолиото, с което работите в кухнята. Най-добре ще прилепнат с лейкопласт.

Чудесни картофи

Картофите може да се превърнат в чудесна маска за красота, ако, след като ги сварите и пасирате, прибавите към тях една лъжичка сода бикарбонат. Нанесете на лицето за 10 минути и ще си възвърнете свежестта.

Хитрост за грима

За да не се изтрие бързо, смесете грима с няколко капки дестилирана розова вода. При тази система върху лицето
се създава фиксираща основа, която позволява на грима да се запази през целия ден.

Сбогом на възпаленията

Ето начин да облекчите възпаленията по кожата. За къпане са необходими 500 г свежи листа от бръшлян, добре почистени. Слагат се в 3 л студена вода и се оставят да заврят на бавен огън. Вари се 2 часа. Филтрира се и се прибавя към водата за къпане. За компреси са необходими 100 г свежи листа. Поставят се в 1 л студена вода. Варят се в затворен съд 15 минути. С компрес, възможно по-топъл, получената течност се нанася на болните места два пъти на ден.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара