Някога индианците от Северна Америка черпели енергия от дърветата. Те прегръщали техните стволове и със заклинания ги молели да им дадат от своята сила.

Днес редица изследвания потвърждават възможността да се използва енергията на някои дървета за лечение на определени болести, за предпазване от тях или поне за подобряване на душевното състояние.

girl-724782_960_720

Както всеки жив организъм, така и дърветата имат своя аура. През зимата тя е слаба и тясна, но с настъпването на пролетта равнището на излъчваната енергия се повишава, аурата на дърветата се разширява и достига максимума си по време на цъфтеж. Тя невинаги е сферична като короната, а е разширена в посока на земните полюси. За да поемем енергия, постъпваме така: допираме чело до ствола на дървото, лявата ръка повдигаме нагоре, дясната отпускаме покрай тялото. Притискаме се след това до ствола, включително и с дланите на ръцете. Съсредоточаваме се. Така оставаме около 3 минути, а после се обръщаме към дървото с гръб. Опираме се на него с цялото тяло, включително и с дланите. И отново съсредоточени в общуването си с дървото оставаме в тази поза около 3 минути. Препоръчва се зареждането с енергия да става при изгрев слънце.

Какво дърво да изберем?

При всички случаи то трябва да е здраво. Изследванията показват, че всяко дърво има свое определено въздействие.

ЯСЕН – притежава магическа мощ. Активизира волята и подсъзнанието. Помага при депреcuu, разпръсква страховете и укрепва тялото.

ДЪБ – дървото на здравето и силата. Той прави хората решителни и подпомага дейността на мозъка.

БУК – действа против главоболие и мигрена. Подпомага съсредоточаването. Подходящ е за хора, които работят интензивна умствена работа. От него може да се вземат добро настроение и въодушевление.

СМЪРЧ – помага за премахването на ревматичните проблеми, при лумбаго, дава чувство за сила и здраве, укрепва нервите.

БРЕЗА – отлична е за меланхолиците. Тя прогонва неприятните мисли, повишава интереса към решаването на проблемите, донася добро настроение.

КЕСТЕН – помага при лошо състояние на косата, укрепва вътрешното равновесие, засилва способността да се влияе върху другите хора, носи спокойствие и умиротворение.

ЛИПА – стимулира сърдечната дейност, подпомага подвижността на тялото, повишава неговата гъвкавост, има подмладяващо въздействие. Тя е дървото на любовта и активизира способността да се обича.

ЧЕРЕША – дава по време на цъфтеж най-много енергия за засилване на секса, премахва умората, влияе върху потентността, подмладява лицето и тялото.

ЕЛХА – дърво на мистиката и магиите. Има многостранно въздействие – засилва душевната мощ, подходяща е в комбинация с медитиране и йогийски упражнения.

ЧЕРЕН БЪЗ – има добро въздействие върху черния дроб, подпомага обмяната на веществата, пикочогонен е. Подходящ е при проблеми с далака и при възстановяване след боледуване. Подмладява тялото и душата.

БОР – помага при заболявания на дихателния апарат от всякакъв вид. Много е подходящ за лечение на пушачи, действа против кашлици и хреми.

ВЪРБА – смятат я за дърво на скръбта, но тя показва много добро действие при проблеми с храносмилателните органи, особено с дебелото черво.

Опитайте се да черпите енергия от дърветата при всяка разходка сред природата. В наше време, когато въздухът е много замърсен, това е изключително полезно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара