А сега е време да обърнем внимание какво могат да пра­вят мъжете, за да подхранват радостта и обичта в своята партньорка:

1

Правете комплименти на жената до вас. Така тя ще се чувства желана и харесвана. Бихте могли да ѝ казвате колко е красива, умна, лъчезарна, привлекателна, секси, нежна… Разбирам, че вие го забелязвате и мислите за вашите жени, но ви е трудно да го изразявате. Знайте, че жената обича с ушите и има нужда да се чувства оценена от вас.

2

Зачитайте времето и грижите, които жената отдава за семейството (децата, домакинството). Малък жест от ваша страна, но с голяма оценъчна стойност от нейна страна ще бъде, ако чуе думите: „благодаря ти за вкусната вечеря… радвам се, че ти си майката на моите деца… оценявам грижата ти за дома и децата, докато аз работя… какво мога да направя за теб, за да си починеш и да се заредиш… извини ме, че неви­наги правя навреме това, за което си ме помолила… щастлив съм, че си в моя живот… благодаря ти, че приемаш и моите слаби страни…“. Този начин на общуване не би ви накарал да изглеждате слаб в очите на жената, а ще подсили любовта и доверието ѝ към вас.

3

Можете да заявите ясно, че ще я отмените за някои конкретни дейности, които биха затруднили нея, но вие ще извършите с лекота. Хубаво ще е да поемете като ангажимент и ваша отговорност решението за ремонт в дома, изправността на лекия ѝ автомобил, следенето и плащането на разходите в домакинството.

4

Бъдете активни и инициирайте семейните пътувания и отделяйте време, в което да бъдете само двамата. Поставете я в ситуация, в която вече всичко е избрано и решено от вас и тя трябва само да ви последва. Недейте просто да споделяте някаква идея, която след това ще бъде отлагана във времето.

5

Изберете време, в което да се грижите сам за децата, и по този начин да дадете възможност на жената да отдели вре­ме за себе си. Много е важно с думи да ѝ кажете, дори с риск на вас да не ви харесва: „Това е твоето време, направи нещо, което ти доставя удоволствие, вместо да се ангажираш отново с домакинска работа и други задължения. Отложи домашните ангажименти и си дай време на себе си, аз те подкрепям. За мен е важно ти да си починеш и да се чувстваш добре“.

Тези думи могат да бъдат много ценни за нея, защото же­ната, осъзнавайки или не, се чувства длъжна да ви се доказва.

6

Един път в месеца изненадайте своята половинка, като ѝ дадете някаква, според вашите възможности, сума, с която ѝ предложете да си купи нещо, от което има нужда. Жената ще оцени това, че вие сте отделили тази сума от семейния бюджет специално за нея.

7

Правенето на любов, споделянето на фантазии и же­лания карат жената да се чувства красива, желана и обект на вашата страст. Така ще подхранвате вашия уникален начин за правене на любов, вашата взаимност и интимност.

8

Жената има нужда да бъде призната в нейния професи­онален път и да усеща вашата подкрепа. В този смисъл бихте могли да я насърчавате, да я изслушвате, да ѝ давате ценни съвети. Но оставете решението да бъде нейно и не го приемайте лично, като обида, ако тя не се съобрази с вашето мне­ние или не последва съвета ви. Това не означава, че не ви е чула и не е размислила по споделеното от вас, но както вие много добре знаете, жените са своенравни и понякога непред­сказуеми.

9

Приемайте, че понякога тя самата няма енергия и може да изпитва своята тъга, която да я прави по-притихнала и затворена, дали поради умора от работа и грижи по децата, дали поради ней­ни страхове и съмнения. Опитайте се в тези моменти да бъдете вие по-активни, като ѝ кажете: „Мога ли да направя нещо за теб, за да се почувстваш по-добре… Искаш ли да те отменя в нещо… Има ли нещо, което не съм разбрал, и това те е натъжило… Ела да те прегърна, за да ти предам от моята сила…“.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара