Мога да съм много категорична, когато става дума за музика. Не че искам да налагам собствения си вкус, но хора, които не слушат качествена музика – имат ли право на вкус изобщо? Да, знам къде е уловката, какво всъщност означава тук качествена? Но, вижте, ако не сте слушали тази песен (Инжектирай ме с любов) или още повече слушали сте я, но не ви е харесала – не знам дали можем да  бъдем приятели… Какво общо има това с текста по-долу? Може би категоричността. Такава, каквато исках да създам със селекцията на Топ 5 технологични продукта, в които ще се влюбите както само човек, който истински не обича зимата и ще си стои у дома, докато не види цъфтящата магнолия на двора и ще се наслаждава на обкръжението си, чувствайки се абсолютно самодостатъчен. Точно така, за типичния съвременен човек става въпрос.

Ето и кои продукти категорично ще направят живота ви по-добър, докато чакате месеците, в които няма „р“ да запролетят атмосферата.

Ultimate Ears Wonderboom

неслучайно се нарича така – тя предлага изненадващо силен и качествен звук, издържа на екстремни натоварвания, включително падане от 1,5 метра и пълно потапяне във вода и може да осигури до 10 часа музика с едно зареждане. Дори не е нужно да вадите телефона, за да сменяте песните – това става само с потупване на колонката. Прекрасна джаджа за прекрасна музика, на която се надявам да слушате още по-прекрасна музика. А ако искате да се насладите и на баса, с който малкото зверче със сигурност ще ви изненада приятно – мога да препоръчам някои албуми. Цена около 160 лв.

Клавиатурата, наред с мишката, е най-важното устройство за въвеждане на информация в електронния свят. Много хора подценяват удобството на качествената клавиатура, а Logitech Craft е не просто удобна за писане. Горещият нов модел е с алуминиев корпус и ергономично оформени бутони с подсветка. Ексклузивна новост е колелцето (crown) в горния десен ъгъл, с чиято помощ лесно се променят параметрите на използваните софтуерни инструменти. То е полезно нововъведение за облекчаване на работата на дизайнери и видео редактори, но и на всички активно работещи на компютър. Друг важен плюс на Logitech Craft е, че може да работи с три различни устройства само с натискането на бутон. Цена около 350 лв.

Дали заради по-дългите вечери, дали заради повечето споделено време с близките, зимните месеци ни карат да посягаме към чашата с кафе по-често и да отпиваме с наслада от аромата и любимия вкус. Кафе машината Julius Meinl Inspresso, съвместима с капсули Nespresso, ще внесе поезия в задължителното за деня удоволствие.

А разнообразието от вкусове гарантира различно кафе-удоволствие според настроението. Всички знаем, че няма как да гледаме на кафето като на „обикновена“ напитка, защото всеки от нас изживява своя ритуал с него.  Цена 314 лв.

Най-хубавите неща идват в малки кутийки и за това не мога да подмина допълнителния екран на AOC, който лесно и удобно можем да носим със себе си.

Особено полезен по време на срещи, когато може да служи като допълнителен екран, на който събеседникът да вижда по-добре (и повече) или това, за което го използвам аз – като малко повече площ към скромните 14 инча на лаптопа, когато ми се налага да работя у дома. А това напоследък е доста честа привилегия, която си позволявам. AOC I1601FWUX е 16-инчов портативен монитор с резолюция FULL HD. Цена около 400 лв.

И като заговорихме за офиса, задължително споменавам иновацията на принтери Brother, които създадоха устройства, с изключително ниска себестойност на печата.

С други думи сложиха край на ерата – разпечатвам си 2-3 листа у дома, но когато трябва да копирам 200 страници, по-добре да отида в Студентски град, защото там плащам 5 стотинки/копие. Японската компания създаде мултифункционални устройства (скенер-копир-принтер) както мастиленоструйни, така и лазерни, като вторите могат да бъдат за дома или за офиса в зависимост от натоварването с доста евтини консумативи. Край на търсенето на пиратски касети и апокрифното пълнене на мастилници. Ето такива революции в технологично отношение наистина ме карат да обичам японците. За у дома, аз съм избрала т.нар. мастилка Ink Benefit Plus DCP-T710W, защото всяко мастило струва под 15 лв. за 5000 копия. Цената на устройството е малко над 450 лв.

Соня Славчева е специалист комуникации в WellDone.bg, която в свободното си време пише за технологии в своя блог Hitechride.com.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара