Тази година Празниците на изкуствата Аполония отбелязват своето юбилейно 35-о издание. Организаторите отново са заложили на нов облик, разнообразна програма и за пореден път ще представят творчеството както на млади таланти в областта на изкуството, така и на вече утвърдени и добре познати артисти.

Аполония 2019 ще стартира на 29 август и ще продължи до 7 септември. Златният билет, предоставящ достъп до всички събития на фестивала, е вече в продажба. Цената на лимитираните пропуски е 450 лв., като те могат да бъдат закупени от мрежата на Eventim. Ексклузивният билет може да бъде открит и на място в Созопол от 24 август.

Тазгодишното издание на Празниците на изкуствата Аполония за пръв път ще бъде открито от уникалния Балет Арабеск.Представителите на утвърдилата се като най-престижна съвременна танцова трупа в България са подготвили специална програма за участието си на морската сцена. Спектакълът на танцьорите ще бъде посветен на скоро отбелязаната 50-годишнина от създаването на балета, както и на 35-ото юбилейно издание на Фестивала.

Специален акцент в програмата на Аполония 2019 е първият по рода си майсторски клас на българската оперна певица Александрина Пендачанска.

Събитието ще се проведе от 25 до 30 август във ваканционно селище Санта Марина. Майсторският клас е подходящ за оперни изпълнители от страната и чужбина на възраст от 18 до 35 години. Всеки одобрен кандидат ще работи по един академичен час на ден с Александрина Пендачанска. Всички активни участници не само ще получат диплома за успешно приключване на Майсторския клас, но ще имат възможност и да се включат в официалния концерт на оперната прима на 30 август в Созопол. Пълните условия за кандидатстване могат да бъдат открити на www.apollonia.bg.

По случай 35-ата си годишнина Фондация Аполония организира за първи път съвместно с НДК грандиозен концерт на известния италиански изпълнител Марио Бионди. Певецът с най-отличителния и чувствен глас в съвременната соул музика ще завладее сърцата на публиката на 18 октомври в Зала 1 на НДК, София. Билети за събитието могат да бъдат закупени от касите на Билетен център – НДК и онлайн на tickets.ndk.bg и eventim.bg.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара