Март е кръстен на Марс, Римския бог на войната и растителността. Martius, както римляните наричат март, също е бил месецът, в който започвал сезонът на войната.

Пролет! Предполагам, че древните войни са смятали, че щом природата оживява, тогава войната и смъртта трябва да последват примера ѝ.

Както и да е, много календари като Астрологическия, Римския, Библейския и Персийския, споменавам само няколко, започват в края на март. През март се връщаме към живота. Това е времето на Exodus (термин за масова евакуация, преселване или изселване на хора, бел. прев), когато сме освободени от зимната дрямка и сме готови да се впуснем в действия. И този март, наистина ще е изпълнен с екшън.

На 4-5-ти март имаме Новолуние в Риби, което плава точно над Меркурий, докато той започва да плува назад (ретрограден) в Риби до 28-29-ти март. Започва нещо (новолуние), за да разкрие нещо (Ретрограден Меркурий), свързано с въображението, мистиката, движението, медитацията, йога, но също така и липсата на граници и пристрастявания. Въпреки че е Новолуние, тъй като се пада точно в първите дни на Ретрограден Меркурий, ​​най-добре е да не започвате нищо ново, освен ако не е свързано с редактиране, повторно свързване към стари проекти, счупване на всякакви окови, които ви държат назад или започване на духовен или терапевтичен процес. Можете да очаквате много откровения и разкриване на лъжи, измами и прикрития в личния си живот, както и в политиката и международните отношения.

На 7-ми март Жокерът, Шутът, отново навлиза в Телец и ще остане там до 2026 г. Уран първоначално премина през Телец миналия месец май и остана с бика (Телец) до ноември. Тогава той се придвижи в Овен до 7-ми март тази година. Веднъж, след като Уран се установи в Телеца, бунтарската му природа ще започне да се проявява. Страните, които са зодия Телец, като Йемен, Ирландия, Израел, Източен Тимор и Куба, ще бъдат по-склонни към промени.

Тъй като Телецът е корабът на финансите,

можем да очакваме големи промени в икономиката. Уран е свързан с технологиите, иновациите и изобретенията. Можем да очакваме изкуственият интелект да стане неразделна част от живота ни. Това може да се прояви като самоуправляващи се автомобили, много и опасни фалшиви новини и много повече инциденти с кибератаки, но също и иновации и нови технологии, за които не сме и мечтали. Астрологията не се свежда до сляпото следване на цикли, добри или лоши. Ако знаем, че последният път, когато Уран беше в Телец, преживяхме възхода на нацизма, Голямата депресия, Втората световна война, протекционизма и изолационизма, трябва да се учим от миналото и да прекъсваме циклите. Слава Богу, ние все още можем да гласуваме и да сваляме лидери по целия свят.

На лично ниво, е време да се замислите за

нови начини за управление или генериране на доход.

Уран може да доведе до верига от събития, които ще ви помогнат да преоткриете или да се свържете с талант, който може да донесе тласък във вашите финанси. Уран може да донесе новаторство и оригиналност, както и находчивост в начина, по който печелите пари. Опитайте се да идентифицирате във вашата карта кой дом се управлява от Телец и това ще бъде областта на вашия живот, където ще изпитате революция и промяна. Направих кратко видео кратко видео за това как да откриете вашия Уран в Телец.

На 20-21-ви март имаме прекрасно подреждане, пълната луна във Везни се пада точно на равноденствие. Пълната луна във Везни е астрологичната причина зад Пасхата и Тайната вечеря. Произходът на Пасхата и Великден е празникът на ечемика, който се провеждал в Северното полукълбо на Пролетното равноденствие. Животът се връща и природата се събужда. Да имаме слънчев феномен (равноденствие), който се слива с лунен (пълнолуние), е чудесно събитие. Мъжкото и женското се събират и обикновено означава някаква

метафорична бременност, която идва в живота ни.

В древни времена, равноденствието е било време на жертвоприношение, подновяване на данъка за живота. Опитайте се да направите нещо специално през този ден, нещо, което може да имитира равновесието между ден и нощ, мъжко и женско, действие и приемане, даване и получаване.

Равноденствието е Астрологичната Нова година и началото на зодиакалната година. Това е време на прераждане и подмладяване. Тъй като това е и пълнолуние във Везни, знак за баланс и хармония, това е велик ден за медитация за постигане на равновесие в живота ви. Везни са и знак за мир и красота, затова се опитайте да включите това в живота си.

Надявам се да се насладите на прилива на войнствени вълни, идващи през март. Смятам, че месец март ни се представя с велико време на посвещение и израстване. Надявам се да ви видя лично или в мрежата на живота, мечтите или медитацията.

Източник: Център AWAKENING, превод Делян Загарьов.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара