Септември наближава и все повече се замисляме за новата учебна година. Всички таим силна надежда, че тази учебна година ще е присъствена, че децата отново ще се радват да бъдат заедно в класната стая, заедно, както преди! Заедно с приятелите и учителите си. За последната година и половина всички научихме много. Научихме се как да се пазим, как да пазим другите, научихме се да сме малко по-толерантни един към друг. Разбрахме и че колкото и несъвършенства да има образователната ни система, да бъдат в училище за децата е изключително важно. Осъзнахме, че липсата на директна комуникация с учителите, липсата на социалната среда в училище не благоприятства развитието на интелекта на нашите деца.

Затова, малко преди да настъпи денят на първия училищен звънец, ние силно се надяваме неговият звън да отбележи новото начало. Да приветства и събере децата там, където те се срещат със знанието, там, където се раждат мечтите им, там където те растат и порастват емоционално и интелектуално. Всички знаем, че да си ученик в действителност е нещо чудесно. Да, така е. Това са годините, в които децата опознават света, научават толкова много неща, създават приятелства, някои от които остават за цял живот. Ученето е хубаво, то ни прави по-уверени, по-решителни, по-смели.

раници

Началото на учебната  година е съпроводена с леки притеснения от страна на нас,  родителите. Трябва да помислим и да осигурим на децата си някои необходими неща за през учебните месеци. Колкото по-рано го направим, толкова по-спокойни ще бъдем и ще избегнем притесненията, бързането и лудницата по магазините на 15 септември.

Големият въпрос, който вълнува най-много родителите на първокласниците, е КАКВО ИСКАТ ДЕЦАТА, за да бъдат щастливи в училище, да се чувстват добре приети и най-вече да ходят с желание. А отговорът е лесен. Искат да се чувстват толкова добре, колкото и досега, та дори и повече – да намерят нови приятели, с които да продължат да се смеят и играят, без да се откъсват от своя весел детски свят. Точно това искате и вие като родители, нали?

Ако попитате детето какво му трябва за училище, първото нещо, което ще ви отговори е: Раница! Да, ученическата раница е нещо, което има всяко дете. От първолаците, та чак до бъдещите абитуриенти, всички искат да имат хубави чанти, с които да се чувстват модерни. Добрата новина е, че днес се предлага огромен избор от популярни марки, с различни варианти като функционалности, качество, цени и десени. Разнообразието е наистина впечатляващо, особено по отношение на дизайна.

Външният вид е първото, което децата търсят. Чантата им трябва да бъде стилна, модерна, различна, интересна.

По-малките ученици харесват дизайни, свързани с обичани филмови герои или с популярни спортисти и музиканти. Добро решение е, ако вашето дете има любим анимационен герой, да му изберете раница  с него. Така от една страна първолакът ще запази връзката с безгрижните игри, а от друга – ще се чувства по-спокоен, модерен и уверен. Но най-важното е, че по този начин ще възприеме училището като обичано място на което да ходи с ентусиазъм, нали?

Както и да го мислим, децата избират своята раница точно по външния ѝ вид. Те не се интересуват от материалите, използвани за направата й, нито от качеството й, нито пък от цената й, разбира се. Родителите са тези, които гледат сериозно на тези неща.

Особено важно за малките ученици е раницата да бъде удобна. Тя трябва да има достатъчно място за необходимите учебници, тетрадки и помагала, но и да е възможно най-лека, със здрави и удобни презрамки, чиято дължина може лесно да се регулира.

Предлагат се много варианти с удобен мек гръб, който щади гръбначния стълб на децата. Това са така наречените ергономични раници. Ако детето ви харесва този тип и имате възможност да му я осигурите, това би било чудесно. Повечето от тези раници  се предлагат в комплект със зареден несесер със същия дизайн, както и с още един по-малък празен платнен несесер за допълнителни дребни пособия. Към комплекта обикновено се включва и спортна торба за екипа по физическо.

Ергономичните раници тип кутии са най-доброто решение за най-малките ученици. Те са с твърдо дъно, предпазващо от влага и замърсяване, с широки, добре подплатени презрамки със специална извивка, но най-същественото им предимство е техният гръб, който осигурява правилно разпределение на тежестта и по този начин предпазва децата от гръбначно изкривяване.

За децата над 9-10 години, удобен вариант са и раниците -„тролей“, особено в случаите, когато детето не живее в непосредствена близост до училище. Друга причина са извънучилищните занятия, които изискват допълнителни пособия и така се увеличава теглото, което трябва да носи малкият ученик. Раниците от този тип са снабдени с колелца, здрава телескопична дръжка, дръжка за носене на ръка и подплатени презрамки. Имат чудесен съвременен дизайн, някои от тях са снабдени и с LED светлини, което е добро хрумване, удачно за тъмната част на денонощието, особено през зимните месеци.

Децата в по-горните класове предпочитат и ползват раници от известни производители на спортни стоки. По-често предпочитанията им са към едноцветните раници, без излишни картинки, но и към такива, които импонират на светоусещането им – ръчно рисувани или с щампа, която им допада. Като допълнение, по-големите ни ученици, особено девойките, ползват чантички с модерен дизайн и дълга дръжка за носене през рамо. В тях те събират всички свои лични необходими вещи, като: задължителния любим телефон, ключове и гланц за устни. Порастват. Толкова бързо и неусетно за нас.

Независимо каква раница ще изберете, важно е тя да бъде произведена от качествени материали, да е подходяща за възрастта и телосложението на детето и разбира се да е ГОТИНА. Последното го определят децата, не вие. Вие сте готини, сега е техен ред да бъдат такива!

Пазаруването на ученически раници и пособия онлайн от igra4kite.com е лесното решение за Вас.  Днес, всичко, което е необходимо и за малките, и за големите ученици, спокойно може да поръчате дори и в обедната си почивка или докато се излежавате на плажа под чадърчето, с коктейл или черно ледено фрапе.

Не забравяйте, че училищното звънче скоро ще запее. Така му е домъчняло да пази тишина. Ще се разприказва радостно и ще посрещне децата със звънливото си гласче. Учителките ще облекат най-хубавите си рокли и ще греят от вълнение. Ще хванат първолачетата за ръчичка и ще тръгнат на пътешествие в страната на знанието заедно. Ще прегърнат най-големите, защото ще им е мъчно, че го правят за последен път. Ще има задръстване по улиците, а продавачите на цветя ще са много заети. Утринта ще е хладна, но слънчева. Възможно е и да превали. Прогнозата за времето е усмивка!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара