Тази година програмата на Празниците на изкуствата Аполония 2021 включва два майсторски класа – на оперната прима Александрина Пендачанска и на един от най-разпознаваемите български автори и драматурзи Георги Господинов. Двете събития ще позволят на избраните участници да се докоснат до магията на изкуството и да научат от първо лице тайните на творческото писане и оперното пеене.

Представянето на участниците в майсторския клас на Георги Господинов ще бъде на 5 септември, а на Александрина Пендачанска – ден след това, на 6 септември от 19:00 ч.

Георги Господинов е поет, писател, драматург и литературовед – един от най-четените и превеждани български автори по света, чиито произведения са преведени на над 25 езика. Номинираната за Оскар през 2017 г. анимация „Сляпата Вайша“ е създадена по едноименния разказ на Господинов. Той дебютира през далечната 1992 г. с поетическата книга „Лапидариум“, която веднага е високо оценена и печели Националната литературна награда за дебют. Георги Господинов е доктор по филология, литературовед в Института за литература при БАН и преподавател в Нов български университет. На Фестивала на изкуствата Аполония през 2005 г. той става носител на наградата Аполон Токсофорос, която се връчва за изключителен принос в развитието на българската култура и представянето ѝ зад граница.

Пълната програма на Фестивала може да бъде открита на официалния уебсайт www.apollonia.bg, а билетите за събитията са достъпни в мрежата на Eventim.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара