Магията на Коледа започва в детството с подаръците под елхата и висящите чорапи пълни с лакомства. Със споделената празнична храна с мама, татко, и баба и дядо, и по-големите или по-малки братя или сестри. Това е времето, когато децата създават своите спомени с много щастие и любов – вид магия, която остава за цял живот.

Но има много деца, които живеят в социално слаби семейства. За тях Коледата е всичко друго, но не и магия. Без подаръци, без лакомства, без празнична храна. Те са тези, които плащат най-високата цена.

Повече от 300 хиляди са социално слабите семейства в страната. 8 от 10 деца живеят в материални лишения, защото семействата им са с ниски доходи. Около 32 хиляди са децата с увреждания и затруднения в развитието, чиито родители разходват всичките си средства за тяхното здраве и образование и всичко друго е на заден план. Знаете ли, че някои от тези деца не са опитвали шоколад от години.

Можете да помогнете на тези деца да почувстват магията на Коледа – магия, която да остане в техните спомени за цял живот. За тези деца няма много време за създаване на щастливи спомени, защото детството е кратко, но и ценно.

Стани таен Дядо Коледа като дариш нов подарък или пакетирано лакомство за някое уязвимо дете.

В къщата на Ротари България можете да донесете своята магия, която те след това ще предадат на тези деца. Една част от даренията ще бъдат доставени на децата чрез Ротари клубовете в страната. Останалата част ще бъдат споделени към партньорски хуманитарни организации, които също се грижат за уязвимите групи в обществото.

И понеже магията на Коледа са не само подаръците, а топлина, любов и отношение. Заповядайте с вашето дете. Нека то да стане тайния Дядо Коледа за друго дете. В къщичката всяко дете може да напише писмо, което то да стопли сърцето на друго дете.

Ротари България вече 90 години работи в подкрепа на местните общности, за да могат повече хора да сбъднат мечтите си за по-добър живот. За последните 30 години, чрез  хуманитарна дейност като доброволци, са ангажирани с мисията да помагаме в сфери като образование, здравеопазване, екология, икономическо развитие, както и да подкрепят професионалното и личностно развитие на младите хора. И в тази ни мисия, децата винаги са били основен приоритет.

Къде?

Sofia Christmas Fest, НДК, парка до Кино Кабана.

Къщичка номер 9

Кога?

От 20 ноември до 17 декември, всеки работен ден от 17:00 до 21:00 часа, а през почивните дни от 10:00 до 21:00 часа.

Как да дарите магия?

Заповядайте с вашето дете. Донесете нов подарък и лакомства. От Ротари ще помогнат на вашето дете да напише своето послание като таен Дядо Коледа.

Нека покажем своята съпричастност и подкрепа към тези деца, които са принудени да се задоволят с по-малко дори по време на най-светлите празници.

Тези деца се нуждаят от таен Дядо Коледа и това можеш да бъдеш Ти! Един малък жест, а толкова много топлина, любов и усмивки!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара