Ако сте от хората, които се стремят да се обграждат само с най-доброто, независимо дали става въпрос за дрехи или домашен текстил, няма как да не сте чули че памукът е едно от най-добрите решения по отношение на материала, от който платовете са изработени. Причините за това са много и се коренят в прекрасните качества на естествения памук, които при достатъчно умела изработка на плата носят оптимална мекота, комфорт и издръжливост на материята.

Ранфорсът е конкретен вид памук, който превъзхожда в няколко аспекта обикновения вид памук.

С какво се различава ранфорсът от обикновения памук?

Ранфорс всъщност е вид плат, който се изработва от памук чрез специална техника за усукване на нишките. Самите текстилни влакна, които се получават от памука и се втъкават в материята на ранфорса се характеризират с по-голяма дължина, което заедно със специфичната структура на нишките придава по-добра здравина на крайния получен плат.

Спално бельо от ранфорс – предимства

Ранфорс е най-разпространената материя за изработка на спално бельо в Европа и има добро съотношение цена-качество. Като всяка памучна материя, тя се характеризира с мекота и има способността да регулира температурата в зависимост от сезона – запазва прохлада през лятото и топлина през зимата.

Уникалната структура и по-голямата дължина на нишките на спалното бельо от ранфорс го правят доста по-здраво, в сравнение с обикновените памучни материи. Това е съществено преимущество, особено когато става въпрос за чаршафи, калъфки и пликове, които трябва да бъдат изпирани по-често, както например е със спалното бельо за детските креватчета или спалното бельо по хотелите.

Висококачественият ранфорс има красива структура, висока плътност, но в същото време има отлични хигиенни характеристики. Перфектно пропуска въздуха и абсорбира влагата.

Ранфорсът е изключително подходящ не само за спално бельо, но и за възглавници и завивки!

Поддръжка на спално бельо от ранфорс

Тази материя е лесна за поддръжка, не изисква специално отношение, достатъчно е да използвате неагресивни препарати. Спалното бельо от ранфорс може да се пере в пералня и да се суши в сушилня. Лесно се глади, но не е задължително, тъй като образува по-малко гънки.

Когато избирате програмата за пране, винаги използвайте за ориентир указанията на етикета на спалния артикул. Указанията за температурата на етикета всъщност сочат коя е максимално допустимата температура, при която може да изперете плата. Съветваме ви да използвате именно нея, за да може всички прилепнали към материята бактерии, алергени и микроорганизми да бъдат успешно почистени.

Добре е да знаете, че както всички естествени материи, ранфорсът се свива най-вече при първото пране, като допустимото свиване е 5%.

Защо да изберете спално бельо от ранфорс за вас и вашето дете?

Ранфорсът е най-популярната материя за спално бельо в момента заради доброто съотношение между цена и качество. Това е мек плат от 100 % памук с матово покритие, който изглежда еднакво и от двете страни.

Ранфорсът се тъче с 57 до 63 нишки на кв. см, а тежестта му е около 125 гр/кв. м, заради което е здрав и фин. Трайността на цветовете му е много добра.

Бебешкото спално бельо от ранфорс е много популярно поради своята непретенциозност и лесна поддръжка. Платът е мек, приятен на допир и абсорбира влагата добре. Не дразни деликатната бебешка кожа и се използва от раждането.

Спално бельо от ранфорс се произвежда във всевъзможни цветове и десени, така че е лесно да откриете най-подходящия стил за вашата спалня или детската стая.

Защо качественото спално бельо има значение?

Качественият сън е от съществено значение за общото ни здраве. Ако изберете спално бельо от ранфорс, то ще ви осигури необходимия комфорт, за да се наслаждавате на лек и спокоен сън.

Избирайки домашен текстил от ранфорс вие си осигурявате както дълготрайна употреба на платовете, така и максимален комфорт. Нежното докосване на подобрения памучен плат може да се окаже точно онзи луксозен завършек на спалното бельо, който ви е липсвал досега и който ще направи съня ви още по-спокоен, а почивката ви – още по-приятна.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара