Приложенията за наблюдение са полезни, тъй като предлагат широка гама от възможности, които могат да предпазят децата в няколко ситуации. Те осигуряват на децата онлайн безопасност, тъй като родителите могат лесно да я използват, дори ако имат натоварено ежедневие.

Родителите са загрижени за пристрастяването към мобилния телефон, тъй като може да бъде опасно поради широкото използване на мобилни телефони като постоянен източник на разсейване. Приложенията за родителски контрол улесняват наблюдението на децата, за да сте сигурни, че не използват телефоните си прекомерно.

Те също така предпазват от кибертормоз, заплахи от зловреден софтуер и онлайн измами. Тъй като тези приложения предлагат практична и удобна функционалност, използването им стана широко разпространено в тези непредвидими времена.

Близо 72% от родителите използват родителски контрол, за да ограничат времето на децата си пред екрана. Но въпреки широкото им приемане и достъпност, много родители не знаят пълните факти зад приложенията за родителски мониторинг. Така че може да не ги използват в пълния им потенциал, без дори да го осъзнават.

Това се стремим да изясним в публикацията му. В следващите 5 минути ще научите всичко, което трябва да знаете за приложенията за родителски контрол.

8 неща, които всеки родител трябва да знае за приложенията за родителски контрол

Преди да започнете веднага, ето 8 факта, които трябва да знаете за приложенията за родителски контрол.

1. Как работят приложенията за родителски контрол?

Познаването на това как работят приложенията за родителски контрол е жизненоважно, за да разберете тяхната функционалност и правомощия за проследяване. Всички приложения за родителски мониторинг работят, като закупите месечен абонамент, изтеглите и инсталирате приложението на устройството на вашето дете и го наблюдавате чрез контролния интерфейс на приложението.

Контролният интерфейс/контролният панел е мястото, където можете да видите всички показатели относно употребата на вашето дете, като например колко често са на телефона, с кого най-често контактуват, къде се намират и кои приложения използват най-често.

2. Колко струват приложенията за родителски контрол?

Цената на приложенията за родителски контрол може да варира значително в зависимост от това кой доставчик изберете и какъв план купувате. Ето защо е изключително важно да направите проучване предварително и да изберете приложение за родителски контрол, което предлага най-добрата стойност.

Но като основно правило купувайте годишни абонаменти, тъй като те предлагат най-добрата стойност и могат да ви спестят почти до 50% от общата стойност, ако купувате абонамент за всеки месец поотделно.

3. На какво са способни приложенията за родителски контрол?

Всяко приложение за родителски мониторинг е в състояние да вземе важни данни от телефона на вашето дете, за да го запази в безопасност. Данните включват данни за местоположение на живо, наблюдение на социални медии, приложения за незабавни съобщения, интернет история и съраунд запис.

Да си представим, че искате да защитите децата от сексуално или насилствено съдържание. Можете да проверите хронологията на сърфирането на вашите деца, като използвате функцията за проследяване на уеб хронологията на приложенията за родителски контрол. Това гарантира, че децата ви не гледат нежелателни материали.

Тези приложения могат също така да блокират ненадеждни уебсайтове от ваше име, без децата ви да разберат, че сте били вие. По същия начин можете да блокирате всички приложения за социални медии от телефоните на децата, за да ги предпазите от кибертормоз.

Следователно повечето приложения за родителски контрол предоставят множество области на цифрова безопасност за вас и вашите деца.

4. Съвместимост

Съвместимостта е друга важна област, която предизвиква загриженост, когато искате да закупите приложение за наблюдение за вашите деца. Потърсете такъв, който е силно съвместим с множество устройства. Защото, ако детето ви реши да смени смартфона си или му подарите нов, не искате приложение за родителски контрол, което не е съвместимо.

Изберете тези, които са съвместими с повечето устройства, за да можете да продължите да проследявате децата си, независимо какво устройство използват. За да установите кои устройства са съвместими с приложението, което искате да купите, проверете официалния уебсайт или се свържете с отдела за поддръжка на клиенти на програмиста.

5. Могат ли децата да деактивират приложенията за наблюдение?

Въведен е родителски контрол, за да се гарантира безопасността на децата и подходящи онлайн изживявания. Но ако децата могат да ги деактивират, това съсипва цялата им цел. Децата са доста умни и са по-разбираеми в технологиите от нашето поколение.

Приложенията за родителски контрол имат вградени предпазители, за да ги деактивират в определени ситуации. Те могат да бъдат деактивирани, ако нулирате фабричните настройки на устройството си, промените IP адреса или SIM картата си. Така че имайте предвид, че тези промени могат да направят повечето приложения за родителски контрол напълно безполезни.

6. Могат ли родителите да деактивират приложенията за наблюдение?

По същия начин вие като родител можете също да деактивирате приложенията за родителски контрол и повечето от ограниченията, които сте въвели. Това е нещо добро, защото това може да бъде начин за възнаграждение за добро поведение.

Например, ако детето ви е обещало да учи здраво и е получило добри оценки на своите тестове, можете временно да деинсталирате приложението за родителски контрол на телефона му или да облекчите ограниченията му. Това е функция, която всички добри приложения за родителски контрол притежават, тъй като ви позволява да изградите доверие с детето си и разубеждава прекомерното проследяване.

7. Къде родителите могат да ги купят?

Повечето приложения за родителски контрол имат официални уебсайтове със страница за покупка, която е криптирана за безопасни онлайн транзакции. Избягвайте тези, които изискват канали на трети страни, като карти за подарък PayPal или Amazon за плащания, тъй като те най-вероятно са измами.

И избягвайте живия терор, който е тъмната мрежа. Това е хаотично място, където всеки се опитва да се измами един друг и няма гаранция, че ще получите парите си обратно. Всъщност хакер може да ви продаде продукт, който разпространява зловреден софтуер или рансъмуер във вашата мрежа.

Затова винаги търсете реномирани приложения, които имат собствен магазин. Също така прочетете потребителски рецензии и технически рецензии от експерти в индустрията, които са етични и имат високи познания.

8. Надеждно ли е всяко приложение за родителски контрол?

Простият отговор е не. Това важи за всеки продукт или услуга, независимо дали са цифрови или физически. Ето защо ще повторим последната си точка, за да проверим за отзиви, когато купувате приложение за родителски контрол. Прочетете какво казват другите и вижте дали компанията предлага възстановяване.

Защото последното нещо, което искате, е да пропилеете трудно спечелените си пари за по-лош продукт, който не върши работата.

И така, какъв е изходът?

Това е доста просто. Изберете приложение като XNSPY. Той е надежден, децата не могат да го деактивират, евтин е и е много съвместим и родителите могат да ги деактивират, когато вече не се нуждаят от него.

Приложението за родителски мониторинг XNSPY за Android може да записва екраните на децата и техните навици на сърфиране. Може да следи добре известни приложения за социални мрежи, включително WhatsApp, Instagram, TikTok, Snapchat и Facebook. Той работи във фонов режим, за да защитава потребителите от рискове като злонамерен софтуер, фишинг измами и онлайн тормоз.

И тъй като повечето от тези нападения се случват в социалните медии и тъй като приложението за родителски контрол на XNSPY за Android работи отдалечено във фонов режим, родителите могат да предпазят децата си от подобни опасности, докато изпълняват нормалните си дейности, без дори да имат нужда от достъп до устройството.

Атаките със злонамерен софтуер и ransomware няма лесно да се насочат към деца, тъй като родителите могат да наблюдават онлайн поведението на децата си във всеки един момент, тъй като родителите могат да заснемат екрана по желание, предотвратявайки възникването на инцидента.

Що се отнася до безопасността на децата им, родителите трябва да обърнат допълнително внимание, защото сексуалните хищници могат да се насочат към деца, които постоянно изпращат текстови съобщения и използват социални медии. Родителите могат бързо да потърсят и запишат всеки комуникационен канал, което е възможно благодарение на незабавния запис на екрана на приложението.

За родителите това повишава чувството им за безопасност и защита и те могат да продължат да бъдат пример за подражание, без да се налага да отнемат насила смартфоните на децата си. Повечето софтуери за шпиониране на мобилни телефони са недостатъчни при дистанционно управление на смартфони, което дава на това приложение за родителски контрол на Android допълнително предимство пред своите конкуренти.

В допълнение към предупрежденията за ключови думи, кийлогърът на приложението позволява на родителите да получават незабавни сигнали, когато потребителят на телефона въведе нещо подозрително. За да се определи дали с потребителя се е свързал недоброжелателен актьор, който иска личната информация на потребителя, те могат да получават предупреждения въз основа на това, което потребителят е въвел.

Надяваме се, че знанията ви за приложенията за родителски контрол трябва да са се увеличили, след като прочетете тази статия. Вече трябва да имате по-добра представа къде да закупите такова, как да го използвате и какви функции трябва да търсите в надеждно приложение за родители. Когато имате отговор на всички тези въпроси, ще можете да вземете по-информирано решение, за което няма да съжалявате по-късно.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара