На много от нас се случва да мислим по този въпрос поне няколко пъти в живота. Минимум. От какво може да се нуждае едно новородено бебе, освен от много любов? Със сигурност, най-важните неща са купени от всички баби и дядовци, а никой не иска да е човекът, който подарява седмия комплект бебешки дрехи, петия по ред биберон, трета проходилка, и гледа как майката на бебето се усмихва неловко и то, само от учтивост. Ние сме наясно колко труден може да е изборът за подарък на това малко и сладко същество, затова сме ви приготвили няколко креативни идеи за подарък на новородено.

1. Видео от първата среща с бебето
Ако сте от по-близките членове на семейството (тоест, не сте 10-и братовчед по бащина линя) и имате чести контакти с новороденото, видеото е отлична идея за вас! Ще бъде забавно заснемете реакциите на всички от първата срещата с бебето и да му пожелаят нещо хубаво и най-вече – сърце. Така има шанс детето наистина да хареса подаръка си, когато порасне, за разлика от бибероните, които ще ползва само няколко месеца.

2. Карикатура с неговия образ
Да, всички харесваме професионалните детски рисунки и тяхната дълбочина, но истината е, че те често остават затворени в някой кашон и хич не се използват по предназначение. Карикатурата е нещо, което ще разсмее всички, както и нейният притежател (след като порасне.)

3. Боди с интересна щампа
Ако все пак, искате да подарите нещо, което ще се използва на момента, съвсем спокойно можете да се спрете на това предложение. Щампата може да бъде забавна, нежна, или в краен случай – клише, но е почти сигурно, че тази дреха ще бъде носена от бебето (дори и само веднъж.) А ако сте от хората, които не чакат последния момент и не четат статията в мини паника, защото след няколко часа са на бебешко парти, а още не са купили подарък – можете да занесете бодито на професионалист, който да нарисува нещо по-креативно на него. Няма нужда да се притеснявате, че цветовете могат да се отмият с времето, защото едва ли ще бъде облечено повече от 3 пъти (знаете колко бързо растат бебетата.)

4. Детска играчка
Тук е сигурно, че няма да сте първият човек с такъв подарък, но поне се погрижете да е нещо, което няма да попадне в гърлото на бебето (или на друг член от семейството, страдащ от неизживяно детство.) Най-подходящи са меките плюшени играчки с много къс косъм, защото новородените често слагат всичко в устата си и е сигурно, че няма да им е приятно да се давят с космите от шарения еднорог, който сте им подарили.

5. Любов! Безплатна е
В крайна сметка, всяко новородено има нужда от някой, който да го дарява с любов докато всички са заети да разглеждат и обсъждат неговите подаръци. Без значение, дали имате пари в себе си или не „любовта не се купува” и това ще е едно от малкото неща, които наистина могат да зарадват новороденото.

Истината е, че за да оцелее едно новородено, то се нуждае единствено от своята майка. Така че, бъдете реалисти и подарете нещо за нея!

Facebook Twitter Google+

0 Коментара