Искате да намерите перфектния подарък за любимата жена и сте се спрели на идеята да ѝ подарите часовник? Желаете да я зарадвате с този прекрасен аксесоар, но не знаете откъде да започнете и кой модел ще ѝ хареса най-много?

Да, разбира се, днес има невероятно огромен избор. Пазарът е залят от различни модели и марки дамски часовници, например Citizen, s. Oliver, Casio или много други. Тоест избирането на часовник не е най-лесното нещо, а определено включва много различни фактори и моменти, на които трябва да обърнете внимание.

Попаднали сте на правилното място, тъй като ние ще ви обясним основните аспекти на пазаруването за часовник, за да сте информирани и да вземете най-доброто решение.

Каишката е един от основните елементи на часовника и като такава определено заслужава особено внимание. Тя също така е онова, което определя стила на часовника и дали той ще може да бъде носен на официални събития, в офиса или на стадиона и т.н. В случай, че любимата ви дама е от спортен тип, то тогава можете спокойно да заложите на часовниците със силиконова каишка. От друга страна, за бизнесдамите са подходяи металните каишки, понеже те предоставят безупречно елегантна визия. Други варианти за каишките са дърво, кожа или изкуствен материал, като същевременно има и часовници тип гривна.

Но от друга страна е важно и да изберете цялостния материал, от който ще бъде изработен часовника. Вариантите са доста – модели от класическо злато, от розово злато, платинено злато, сребро, керамика и други.

Друг елемент, на който да обърнете внимание, е циферблатът на часовника. Обикновено мъжките часовници са с голям циферблат, докато тези на дамските са по-фини, но в днешно време има и доста женски часовници, които се изработват с доста обемни циферблати. Следователно се съобразете с вкусовете на жената, за която търсите часовник, а ако не ги познавате добре, наблегнете на останалите моменти и се доверете на инстинкта си.

Отделно можете да помислите за механизма. Тук съществуват два основни вида. Единият е механичен, като от своя страна се поделя на самонавиващ се или ръчно навиващ се механичен механизъм. Другият вид е кварцов, който е по-практичен и може да се поддържа доста по-лесно.

Също така потърсете часовник с поне минимална водоустойчивост. Тази характеристика се определя според няколко категории – 10м, 20м, 100м и 200м. 10м и 20м са добри варианти за хора, които рядко ще мокрят часовника си, докато ако моделът е от категория 100м можете да се къпете и дори да се гмуркате в плитки води с часовника. А моделите с 200м водоустойчивост са подходящи дори при гмуркане в дълбока вода.

Не забравяйте да вземете предвид бюджета, който можете да си позволите за закупуването на часовник. Не би било подходящо да изхарчите няколко месечни заплати, когато можете да намерите и по-евтини модели, които също са отлични като качество.

И, последно, когато подбирате часовник за подарък на любимата си жена, трябва да обмислите какъв е стилът на обличане на тази дама. За тези, които наблягат на елегантното облекло, трябва да подарите стилен и класически часовник, докато за спортните дами е по-подходящо да намерите спортен часовник с множество екстри. А за бизнес дамите пък можете да заложите на сигурно и да изберете часовник с кожена или метална каишка и не твърде голям циферблат.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара