Певецът Орлин Горанов събра над 300 почитатели и приятели на празника на християнското семейство 21.11. в столичния Sofia Live Club. Представянето на автобиографичната книга „Да започнем отначало“ се превърна в задушевен концерт а ла Орлин и приятели, който допълнително приповдигна атмосферата.

На рояла бе пианистът Милен Кукошанов. Забавни моменти от процеса на създаване на луксозното издание с много снимков материал разказаха Веселина Паскова, в ролята си на съавтор, и Илиян Андонов – управител на издателство Книгомания, Агент Тенев.

Сред гостите, дошли да уважат Горанов, присъстваха редица звезди от музикалните и шоу средите в България като Кристина Димитрова и Агент Тенев, Маргарита Хранова, Камелия Тодорова, Васил Петров, Любо Киров, Еделина Кънева, Орлин Павлов – баща и син, Тиха Генова, Борис Панкин, Димитър Туджаров–Шкумбата, Живко Петров, Димитър Семов, Велислава Кръстева, Екатерина Генова и други.

„Да започнем отначало“ проследява пътя на Орлин Горанов в естрадата, завоя към оперната сцена, бляскавите появи във вариетета в чужбина, авантюрите в киното и театъра и навлизането в мюзикъла с последните му изяви. Тази книга не е автобиография в пълния смисъл на думата, а равносметка или огледало на повратна точка. Това е разказ за пътуването. Пътуването към щастието и благодарността, че съществува, че имаме възможността да посреща и изпраща деня, че е дарен със сетива и емоции.

С приятно чувство за хумор звездата на вечерта сподели лични моменти от професионалния си път. Една от историите, невключени в книгата, е, че на турне в Япония известните като работлив народ японци много харесали звученето на емблематичната песен „Детски спомен“, която изпълнява в дует с Кристина Димитрова. След като разбрали обаче, че се пее „вървях един следобед, без цел и посока“, променили мнението си. Музикалната част на партито започна с песента, превърнала се и в заглавие на книгата – „Да започнем отначало“.

Изненада за публиката бе оперното кратко изпълнение „На многая лета“ – поздрав на известния бас Орлин Павлов към по-младия си колега, с когото са играли дълги години в Пловдивската опера и на турнета по света. Публиката с охота се включи в поздрава в ролята си на хор. Оперната певица Еделина Кънева се включи в импровизиран дует със самия Орлин Горанов с част от песен от мюзикъла „Mamma Mia!”, в който двамата играят в момента. Вечерта се превърна в незабравима и заради шегите на Димитър Туджаров-Шкумбата. Партито завърши с едно необикновено акапелно изпълнение на поп, джаз, рок и оперния певец – с химна на Северна Корея, който помни от младежките си години заради турне с хор „Бодра смяна“. Доказа, както пише и в книгата си, че езиците наистина му се удават и има изключителна памет за текстове.

Под музикалния съпровод на хитове от последния си албум Орлин Горанов дълго раздава автографи с лични и различни послания към почитателите си.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара