Майката е човекът, който прекарва най-много време с малкото дете. В първите месеци от раждането му тя го кърми, приспива, повива, извежда на разходки, също както и се грижи за безупречния вид на неговите дрешки. Последното ще е и фокусът на тази статия, в която ще разкажем защо и колко точно дълго трябва да се занимаваме с гладене на облеклото за бебета и спалното бельо. Междувременно можете да разгледате магазин Bebeshkidreshki, където има качествени и модерни облекла за деца от всякакви възрасти. 

Защо бебешките дрешки се гладят

Това се прави с цел повишаване естетиката на бебешките дрехи, но и за да се постигне дезинфекция на тъканите. Без значение какъв е нашият мотив да прекарваме значително време с ютия в ръка, е важно да го правим добре, за да постигнем желаните резултати. Доста семейства разполагат със сушилня в дома си, което донякъде отменя нуждата от ежедневно гладене. Но ако не използвате подобен домакински уред, ще Ви се наложи да се погрижите ръчно за добрия вид и стерилизацията на облеклото за бебето. Ето и основните причини да не пропускате да го правите:

  • Повишаване на хигиената и спретнатия външен вид на бебешките дрехи;
  • Използването на пара при гладене на висока температура отстранява микроорганизмите, които могат да повлияят негативно върху крехкото бебешко здраве;
  • Високите градуси неутрализират алергените;
  • Гладенето прави материите по-меки и нежни към кожата на бебето;
  • Дрехите се предпазват от свиване и отпускане;
  • С помощта на ютията ще можете и да “пресушите” някои все още влажни бебешки дрехи.

Ако все пак не сте почитатели на непрекъснатото гладене, можете да го заместите като използвате специален дезинфектант, който да влагате по време на пране. Сушилнята е също алтернативен начин да забравим за ютията или поне отчасти. 

Колко време е добре да го правим

Педиатрите насочват своите професионални съвети към това да осъществяваме гладене на дрешките на бебето за период от 3 до 6 месеца. Този период е напълно достатъчен, защото след това имунната система на бебета е укрепнала и няма нужда от допълнителни методи за почистване на облеклата и бельото, освен прането на подходяща температура. Важно е да се запознаете отблизо и с правилните начини за сгъване и съхранение на бебешките дрехи, за да ги намирате лесно и използвате по-дълго време. 

Какво ще открием в магазин Bebeshkidreshki

В онлайн магазин Bebeshkidreshki ще намерите богата селекция от дрехи за момичета и момчета от 0 месеца до 15 години. Всяко едно предложение е качествено, модерно и на изгодни цени, които всеки родител може да си позволи. Вижте сами и купете онлайн. 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара