В период на икономическа нестабилност обикновено хората започват активно да инвестират в различни стоки, защото се страхуват, че всичко ще поскъпне скоро.

Тези, които не разполагат със спестявания, залагат на теглене на кредити в банки. Но според експертите, когато кандидатствате за заем, трябва да сте наясно с три неща. Първо, защо или за какво ще бъдат изразходвани средствата. Кредитът трябва да се взема само за развитие, тоест „за конкретна задача“. Развитието може да означава всичко, което определено ще донесе приходи през следващите три до шест месеца.

Второ, каква да бъде сумата на кредита. Ако сте наясно с точната, която ви е необходима, това е вече половин успех. В никакъв случай не трябва да се теглят повече пари, отколкото ще са нужни, защото така ще оскъпите ненужно вашия кредит.

И, трето, следва да имате точна визия при какви условия сте готови да теглите кредити.

Комбинацията от тези три условия е много важна, затова помислете върху тях внимателно.

Не забравяйте, че един или повече кредити са допълнителна тежест върху семейния бюджет, а той и без това е нисък, тъй като в противен случай не бихте имали нужда от теглене на кредити.

Затова специалистите препоръчват да гледате трезво на своите желания и възможности. Възможно ли е да загубите доходи поради кризата? Имате ли план Б за спешни случаи? Какво ще се случи, ако се разболеете и влезете в болница за дълго време? Колко пари сте готови да дадете на банката, без да лишавате семейството си от най-важните неща? Как ще се отрази кредитът на обичайния ви начин на живот? Това са все важни въпроси, чиито честни отговори ще ви насочат да вземете правилното решение – тоест, да изтеглите или не обмисляния кредит.

Оценете правилно текущото си финансово състояние – имате ли други непогасени заеми, какъв е размерът на задълженията ви към банките, ако имате такива, какъв е размерът на дохода и колко стабилен е той. Размерът на всички вноски по кредити не трябва да надвишава 20% от общия ви доход.

Ако сте сигурни, че заемът е жизненоважен за вас сега,  тогава не се колебайте да теглите кредита.

Източник: https://vsichki-krediti.com

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара