Десет дни повече (до 10 юли) ще има всеки желаещ да номинира най-ярките постижения в опазването на природата и климата у нас. Специален акцент на тазгодишното 12-то издание са непримиримите примери за борбеност, отдаденост и постоянство в българската природозащита. Примерите, които ни вдъхновяват, провокират и променят средата, в която живеем.

Номинирането е публично и всеки може да предложи своите фаворити чрез формата за номинации, придружено с кратка обосновка и снимки в някоя от шесте ни категории:

  1. Най-успешна кампания
  2. Най-добър журналистически материал
  3. Активист за биоразнообразието и климата
  4. Инициативи с локално значение
  5. Политик с най-голямо внимание към българската природа и климат
  6. Награда за отговорни бизнеси

Важно е да отбележим, че номинациите трябва се отнасят за периода 22 май 2022 – 22 май 2023 (една Година на биоразнообразието), а номинациите, както винаги, са само положителни, защото с негативните случаи обществото ни се сблъсква постоянно.

Годишните награди за биоразнообразие и климат отличават най-активните кампании през годината, най-смелите журналисти, най-отдадените активисти и най-загрижените за природата представители на бизнеса и политиката.

И тази година номинираните ще получат оценка както от жури от изявени общественици и популярни личности, така и от публиката, която ще може да даде своя глас в социалните мрежи. А номинирани и номиниращи ще бъдат поканени на вълнуващата церемония по награждаването през септември.

Изпратете вашите непримири примери до 10 юли и с чиста съвест отидете да си почивате!

Присъждането на Годишните награди се организира от Българска фондация Биоразнообразие в рамките на проект „Game On| Don’t let climate change end the game”, финансиран от програма DEAR на ЕК.

Повече информация за категориите и критериите за „Годишни награди за биоразнообразие и климат“ 2023

Носителите на Наградите през 2022 г.

Facebook Twitter Google+

0 Коментара