Когато се снимаме за селфи, насочваме камерата нагоре и поглеждаме към нея отдолу, така че да изглеждаме перфектно. След това снимката минава през фотошоп. Дали обаче сме действително ние на картинката, или образът, който търсим?

DSC03654Да излъжем себе си и да си повярваме е лесно. Да излъжем специалиста по естетична медицина обаче е невъзможно. В кабинета той ни подава  огледалото в ръцете, за да се погледнем отдолу нагоре, обратно на селфито. Защото само така можем да видим с очите си несъвършествата и това, което действително искаме да променим и постигнем. След това той ни препоръчва скенeр диагностика, с помощта на която получаваме 3D изображение и разбираме за състоянието на кожата си в дълбочина.

“Скенер диагностиката разкрива скрити пигментации, които не са видими с просто око, и показва съдовата компонента, т. е. дали имаме разширени кръвоносни съдчета в дълбочина. Ако направим теста, пациентът може да разбере как е хидратирана кожата му, има ли разширени пори и как изглежда колагено-еластиновата мрежа, дали има бръчки “ – казва д-р Сияна Живкова от Jewel skin clinic.

Съвсем наскоро тя се завърна от последния конгрес по естетична медицина в Прага, където бяха обсъждани най-новите инжекционни техники, заместващи оперативния лифтинг. Благодарение на тях можем да постигнем това, което търсим чрез селфито.

Всъщност, може да се каже, че срещата в Прага е революционна за естетичната медицина. Пред специалисти от цял свят бразилският пластичен хирург Маурицио де Майо, един от светилата в областта на разкрасителната индустрия, препоръчва неоперативния лифтинг. Парадоксално, но факт!

“Ако се върнем назад във времето, преди повече от 20 години, когато естетиката прохождаше, ще установим колко много тя се е развила. В началото запълвахме линии – бръчици, след това правехме обеми – скули, днес на мода е създаването на структура наоколо и чак тогава се връщаме към проблемната зона” – разказва д-р Сияна Живкова.  Създаването на структура може да се постигне с 3-точков, 5-точков и 8-точков лифтинг.

С напредването на възрастта лицевите структури се променят и подкожната мастна тъкан започва да намалява обема си, костите изтъняват и се свиват. Резултатите са отпускане на кожата, поява на бръчки и “уморен” вид. При общо отпускане на кожата е необходимо да се възстанови цялостно обемът. Това може да стане с т.нар. 8-точков лифтинг (8 point lift), който представлява неоперативен лифтинг на кожата на лицето посредством филъри, в основата на които стои т.нар. VYCROSS технология. С тази техника е възможно да се ревитализира, лифтира кожата на лицето и да се постигне естествен вид.

“Зоните, които могат да се променят с този лифтинг, са: скулите, долината на сълзите, околоочната зона, назолабиалната зона, устните, брадичката. Например с 3-точковия лифтинг можем да повдигнем веждите и отворим окото, с 5-точковия – да оформим скулите” – разяснява техниките дерматологът д-р Сияна Живкова.

Тя вече прилага новата VYCROSS технология, която бразилският специалист Де Майро презентира в Прага. Огромното предимство на новите филъри е, че те не създават лимфен оток и едем, не изискват възстановителен период от 6 месеца, а само лифтират. “Идеята е цялостен подход към грижата за пациентите и подмладяване, а не запълване на една бръчка, защото това може да продължи до безкрай. Резултатът е напълно естествен вид, нещо, което всеки от нас иска да постигне” – коментира д-р Сияна Живкова.

Сега вече спокойно застанете пред камерата за едно селфи!

 

Facebook Twitter Google+

0 Коментара